kiki_vg objavljeno: 24. siječanj 2013. objavljeno: 24. siječanj 2013. Poštovani, zanime me sljedeci. Imao sam prometnu nezgodu. Upravljao sam vozilom koje je tehnicko ispravno i u granici dozvoljene snagem. Drugim vozilom je upravljo sudionik koji je još uvijek mladi vozač (20g) i vozio je auto koji zakonski nije smio voziti i u vlasništvu je rent a cara. Ja sam izlazio sa sporedne ulice i izašo na glavnu, drugog sudionika nisam primjetio u prometu zbog velke brzine koja je iznosila sigurno oko 100 kmh u gusto naseljenom području. Na cesti nema tragova kočenja , niti jedan od nas nema alkohola u krvi. Što mogu očekivati od presude? uzmevsi u obzir da sam ja oduzeo prednost vozilu a isto tako što je drugim vozilom upravljao mladi vozač koji po zakonu nesmije voziti to vozilo a isto tako je i prekoračena i brzina. Citiraj
sivko odgovoreno: 25. siječanj 2013. odgovoreno: 25. siječanj 2013. Kriv.Brzina se treba dokazat samo vještačenjem štete što bi ti trebao platit da bi možda u konačnici dobio kakvu olakotnu okolnost za krivicu.Preskupa igra. Prekršaji drugog vozača ne igraju ulogu za odgovrnost za prom nezgodu.Bit će kažnjen kao i da nije sudjelovao u nezgodi. Citiraj
Shark odgovoreno: 29. siječanj 2013. odgovoreno: 29. siječanj 2013. Pozdrav, vještak će u ovom slučaju lako izračunati brzinu i na osnovu položaja vozila nakon nesreće, odnosno nakon rastavljanja sila, a uzevši u obzir ulazne mase i ostale parametre. Šteta na vozilu će biti samo metoda provjere. Ako konfiguracija terena i brzina nisu dozvoljavali viđenje drugih sudionika u prometu, sud će i te vrijednosti uzeti u obzir. Na Vama je da dokažete svoju nevinost u svakom slučaju. Citiraj
Matrix odgovoreno: 30. siječanj 2013. odgovoreno: 30. siječanj 2013. Prilikom ulaska u raskrizje sa sporednog puta,pretpostavljam da je bio prometni znak STOP,koji vas obvezuje na propustanje svih vozila koji se krecu prometnicom na koju ste se ukljucili.Skolski primjer oduzimanja prava prvenstva prolaza.Postovani,vi to vozilo niste uopce vidjeli do nastanka kontakta vozila,pa je interesantno da ste uspjeli izracunati brzinu kretanja. Kao sto vam je odgovorio Sivko,za prekrsaje drugog ucesnika koji nisu uzrok nesrece mogu se izreci sankcije kao da su utvrdjeni rutinskom kontrolom,neovisno o prometnoj nesreci. Citiraj
sivko odgovoreno: 31. siječanj 2013. odgovoreno: 31. siječanj 2013. Pozdrav, vještak će u ovom slučaju lako izračunati brzinu i na osnovu položaja vozila nakon nesreće, odnosno nakon rastavljanja sila, a uzevši u obzir ulazne mase i ostale parametre. Šteta na vozilu će biti samo metoda provjere. Ako konfiguracija terena i brzina nisu dozvoljavali viđenje drugih sudionika u prometu, sud će i te vrijednosti uzeti u obzir. Na Vama je da dokažete svoju nevinost u svakom slučaju. Dakako da može izračunat.Vještak kao i možebitna rekonstrukcija prometne nezgode se debelo plaća:izlazak vještaka,suda,policije....U ovom slučaju prevelik trošak koji neće oslobodit krivice vozača koji je oduzeo prednost.Može mu eventalno samnjit postotak krivice što ga ne oslobađa ničega.Jeftiniji način je priznat krivicu,izjavit kajanje i tražit smanjenje kazne uz navođenje da je drugi vozač vozio brzo/brže ali bez samovoljnog utvrđivanja brzine. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.