Jump to content

Zastara ovrhe??


Tanja2

Preporučene objave

Pocetkom ozujka dobila sam Rjesenje o ovrsi od HRT-a. S obzirom da nikad nisam dobila obavijest nikakve vrste da dugujem pristojbu za 3 mjeseca (mada oni tvrde da jesam) uputila sam prigovor. Poslala sam preporuceno, sacuvala papiric od slanja i evo proslo je tri mjeseca, nikakvog odgovora.

Zanima me postoji li neki vremenski rok u kojem oni moraju odgovoriti ili nesto poduzeti, odnosno postoji li zastara ako oni ne reagiraju na prigovor u nekom vremenskom razdoblju?

K tome svemu, u sljedecih nekoliko mjeseci planiram preseliti, dakle, na ovoj adresi ne ce biti nikoga. Sto ako oni onda odgovore i nitko to ne preuzme??

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

HRT pretplata Vam zastarjeva za godinu dana što znači da prigovor zastare možete uputiti ukoliko je prilikom primitka dostavljni štambilj u sudu u to vrijeme proteklo više od godinu dana, u protivnom prigovorom si budete nabili nepotrebne parnične troškove budući njih zastupa odvjetničko društvo. što se tiče promjene adrese, ne brinite se adresa se tokom postupka utvrđuje putem policije što znači naći će vas billo gdje u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

npr. dospjeće plaćanja jednog računa je 10.04.05.

Oni su predali sudu prijedlog za ovrhu 12.04.06., dakle izvan roka od godine dana.

Sud će donijeti rješenje o ovrsi, ali Vi možete istaknuti prigovor zastare protiv tog potraživanja kada primite to rješenje o ovrsi.

Napominjem da je za zastaru nebitno kada ste Vi primili rješenje o ovrsi, već kada je HRT predao prijedlog za ovrhu sudu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija