Jump to content

još malo o j.d.o.o.


hrco73

Preporučene objave

Pozdrav,

novi sam na portalu i imam pitanje.

Nažalost prije nekoliko dana dobio sam otkaz a kako ne želim sjediti kod kuće pokrenuo bih j.d.O.o. S obzirom da imam pravo na burzu htio bih ga iskoristiti a ujedno bi htio pokrenuti posao.Da li je moguće da budem na burzi i da imam otvoren j.d.O.o. i nekog zaposlenog u njemu.

I još jedno pitanje,

da li otvaranjem j.d.O.o. imam obveze plaćanja prema institucijama ili je moguće otvoriti j.d.O.o. i staviti ga u neku vrstu mirovanja dok se posao ne izorganizira.

Hvala unaprijed na odgovorima .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod temom J.D.D.O. imate odgovor ZEX-a, a da nemorate tražiti evo ga ;

 

Dok ste kao direktor zaposleni na drugom radnom mjestu, i tamo su vam plaćeni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno, ne morate ih uplaćivati po osnovi toga što ste direktor svog poduzeća.

 

Od troškova imate troškove računovodstva (ako vam netko drugi vodi poslovne knjiga, varira otprilike 4000-6000 Kn godišnje), i članstva HGK (cca 600 kn godišnje). Ovisno o registriranim djelatnostima možete biti obveznik plaćanja npr. spomeničke rente (nne znam iznos, no vjerojatno nekoliko stotina kuna godišnje). Znači, otprilike 4-7000 Kuna fiksnih troškova godišnje za firmu bez zaposlenih, ako si sami znate ili mislite da možete voditi poslovne knjige, onda u rasponu od 600 - 1000 Kn godišnje.

 

Osim ovog iznad, svako poduzeće, čak i ako nema zaposlenih treba imati poslovni prostor. Najjednostavnije je napraviti ugovor sam sa sobom te svojoj firmi iznajmiti 10-20 kvadrata svog stana po nekoj realnoj cijeni tamo gdje živite. Taj ugovor o najmu naravno trebate prijaviti poreznoj upravi i na njega plaćati porez na najam (cca 10%) od najma koji vam vaše poduzeće uplati na ime najma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Imam jedno pitanje.

Otvorila bih svoj j.d.O.o. , imam poslovni plan ali za dobivanje neke pozajmice prvo ga trebam otvoriti.

Zanima me, s obzirom da ne bih imala NIKAKVIH prihoda po firmi i bila bih jedini osnivac, da li ( sobzirom da je firma u nekoj vrsti mirovanja do pokretanja posla) je potrebno uplacivati samoj sebi doprinose iako nemam prometa po racunu ni zaposlenih ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija