Jump to content

mjesna nadležnost suda za provedbu ovrhe


anonimno

Preporučene objave

Ovako, pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi javni bilježnik dostavi ovrhovoditelju na provedbu. Ukoliko se rješenje odnosi na ovrhu na računu ovršenika, ovrhovoditelj izravno šalje u banku, ne znam gdje ste čuli da se šalje na sud...

Ja sam osobno već par pravomoćnih rješenja slala u banke i nije bilo nikakvih problema... Samo vam savjetujem da prije nazovete banku u kojoj je glavni račun ovršenika, koji naravno mora biti naznačen u rješenju, kao i račun ovrhovoditelja, pa da vam točno kažu na koju adresu da pošaljete da vam to brže ide... Jer ako predajete u podružnice može se malo otegnuti, znate.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o ovrsi na cjelokupnoj imovini ovršenika, dakle općenito. Tako mi je savjetovao javni bilježnik, jer radi se o fizičkoj osobi, ne znam njegov račun (ako ga uopće ima) tako da je bilo najjednostavnije zatražiti ovrhu na cjelokupnoj imovini ovršenika. Uputila sam pravomoćno rješenje sudu, pa ćemo vidjeti šta će biti. To je na temelju čl. 252. h. OZ-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko je meni poznato javni bilejžnici tek izdaju rješanja o ovrsi a ovrhu ne provode!

 

prema tome,treba prijedlog za ovrhom (a sada temeljem pravomoćnog rješenja) uputiti sudu gdje fizička osoba ima prebivalište, odnosno gdje se očekuje da se pojedinačne stvari u vlasnitšvu fizičke osobe nalaze

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija