Jump to content

Darovni ugovor i ovrha


Trix

Preporučene objave

Darovnimugovorom želim svu svoju imovinu darovati punoljetnoj unuci. Inače,u slučaju moje smrti jedini nasljednik bi mi bio sin (otac teunuke). On se slaže s mojom namjerom da sve darujem unuci. Međutim,moj sin ima neka dugovanja prema državi, zbog čega je poreznauprava pokrenula ovrhu protiv njega, pa me interesiramoram li se bojati da ta ovrha bude prenesena na unuku, tj. imovinukoju joj želim darovati, bez obzira na to što ta imovina ustvarinikad nije pripadala i neće pripasti mom sinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na Vašem odgovoru. To je i meni sasvim logično, budući da se tu radi o mojoj imovini, a ne imovini mog sina. Međutim, isti sam upit postavila jednom odvjetniku (koji, doduše, nije stručnjak za nasljedno pravo), pa mi je odgovorio da u ovom slučaju postoji velika opasnost da sinova ovrha bude prenesena na unuku jer se tu radi o dugu prema državi, a kod prijenosa vlasništva, prijave na poreznu upravu itd., prema rodnim listovima, OIB-u i sl. odmah će se vidjeti pokrenuta ovrha, pa bi država kao vjerovnik mogla osporavati darovni ugovor.

Eto, zbog toga se bojim, ali bit ću vam vrlo zahvalna ako me razuvjerite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija