Jump to content

Remećenje javnog reda i mira


Marko1992

Preporučene objave

Pozdrav svima. Molio bi ako mi možete pomoći u vezi sudskog rješenja. Dakle prije par mjeseci prijatelja i mene je napala ekipa od 7 muških osoba. U jednom trenutku jedan od njih je razbio flašu i krenuo prema nama a u sukobu su sudjelovali svih sedmorica. Mi smo se branili, povlačili i u međuvremenu uspjeli nazvati policiju u želji da nam pomognu. Dok je polocija došla mi smo uspjeli pobjeći i nisu nas zatekli na licu mjesta već samo njih. Nas su nazvali kroz par minuta i pitali da li smo ih zvali i gdje smo. Mi smo im rekli da smo ih zvali i gdje smo nakon čega su nas oni pokupili kako bi identificirali ove dečke. Došli smo do njih i mi smo rekli da je njih bilo svih 7 koji su tu i oni nam nisu vjerovali nego su priveli samo dvojicu. Nakon toga smo otišli u policijsku postaju gdje smo dali izvještaj i "puhali". Svi smo napuhali oko 1 promil. Tu moram naglasiti da policajci nisu htjeli napisati u izvještaj sve što smo rekli jer "njima se neda toliko pisati i nemaju mjesta" te nas vrijeđali(dakle prijatelja i mene, za druge dečke ne znam jer smo bili odvojeni). Rekao sam im da u izvještaju navedu da smo im mi zvali, oni su rekli da ćemo to reći sutkinji. Danas je došlo rješenje postupka na kojeg uopće nismo bilo pozvani već je presuda iznešena prema policijskom izvješću da svi moramo platiti 650 kuna. E sad meni nekako nema smisla da mi koji smo napadnuti i koji smo zvali policiju da nam pomogne zbog tog poziva platimo 650 kuna jer ispada da bi bolje bilo da nismo zvali policiju koja bi tu trebala biti da nas štiti.

E sad ja mislim da bi trebali podnijeti žalbu na presudu pa me zanima da li da angažiramo odvjetnika da li da sami pišemo žalbu ili što da radimo? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda ste prijavljeni za viku a ne za tuču ali je isti članak zakona i ista kazna.Ukoliko ste prijavljeni za tuču a niste se tukli (ni na koji način) napište žalbu da je policija krivo utvrdila činjenično stanje.Žalba ide točno po uputi o pravnom lijeku na dnu rješenja.

 

 

Hvala, ima li negdje neki predložak ili primjer žalbe da znam kako da je pišem ili se moram odvjetniku obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija