Jump to content

Prekrsajni nalog radi neodjavljivanja vozila u zakonskom roku


hrvoje_p

Preporučene objave

Ovo je moj prvi post, stoga pozdrav svima.

 

Prometna dozvola mi je istekla 02.11.2012.. Zbog onda teze financijske situacije (mladi student, nezaposlen) nisam bio u mogucnosti platiti odjednom sve troskove registracije i osiguranja te velikih troskova na popravak automobila koji je imao prilican broj nedostataka zbog kojih nebi prosao tehnicki pregled. Auto je ostao u garazi, sakupljao sam novce te postepeno popravljao nedostatke sve do 08.02.2013. Tog datuma sam uplatio policu osiguranja te pristupio tehnickom pregledu. Posto nisam dobio nikakvu prekrsajnu prijavu djelatnici su mi dopustili pristup istomu.

 

Na tehnickom pregledu nazalost ne prolazim te se upustam u jos jedan veci popravak. Nakon 10 dana, 18.02.2013. ponovno pristupam tehnickom pregledu te ovaj put prolazim, placam sve troskove, dobijam zig u prometnu dozvolu te se legalno vracam natrag u promet.

 

E sad slijedi problem. Tek nakon svih ovih dogadjaja dana 21.02.2013. primam prekrsajni nalog, kriv sam jer citiram:

 

sto je dana 19.11.2012. u 08:00 sati, uvidom u sluzbenu evidenciju utvrdjeno da kao vlasnik nije u roku od 15 dana isteka vazenja prometne dozvole odjavio osobni automobil, donio prometnu dozvolu radi ponistenja i vratio registarske plocice policijskoj upravi...

 

Time je pocinio prekrsaj iz. cl. 250. st. 1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaznjiv po c. 250. st. 12. istog Zakona, pa mu se na temelju istog propisa izrice novcana kazna u iznosu od 700 kuna.

 

Ja ne poricem da sam kriv (prvenstveno zbog svoje aljkavosti te ne poznavanja zakona). Receno mi je na tehnickom pregledu ako do zakljucivanja istoga nisam primio nikakvu prijavu da sam se "izvukao". Ali ako su gospoda u MUP-u stvarno uocila da sam u prijestupu od 19.11.2012. zasto onda nisu poslali prekrsajni nalog? Nego tek nakon sto sam registrirao automobil 18.02.2013. Dakle tri mjeseca kasnije...

 

Jer ocito je da netko tamo nije dobro radio svoj posao. Nisu otkrili moj prekrsaj na vrijeme nego tek nakon sto sam ja registrirao automobil im je upalo u oko, te su odlucli na meni zaraditi. Mogu li se ja izvuci na taj podatak? Imaju li oni pravo to raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni na tehničkom nisu ti smjeli produžit prometnu ali...Policja je vidjela da nisi produžio kad je do njih došao sa tehničkog zapisnik o teh pregledu.Vrijeme za podnošenje prek naloga je 2 godine od učinjenog prekršaja tako da su postupili po zakonu.

Ako se tako želiš izlvlaćit probaj a javi o uspjehu odnosno neuspjehu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija