Jump to content

jesam li ja profitirao ili trebam tražiti odštetu?


avatar

Preporučene objave

Znači, prije pet godina policija mi je oduzela laptop u kaznenom postupku protiv brata.

Njegov postupak trajao je 5 godina, promijenio je 5 sudaca i 5 puta je išao od početka. Nikada ni u jednom trenutku tužiteljstvo nije prezentiralo taj dokaz, već je laptop bio 5 godina na policiji.

 

I tako, prije par dana taj je postupak okončan nagodbom brat je osuđen a meni vračaju laptop, ono sorry ništa nije bilo.

 

Pa ja pitam jesam li ja time što mi je kao studentu elektrotehnike oduzeti laptop za koji sam radio jedno ljeto i platio tada 8000kn, jesam li ja time profitirao ili sam oštećen?

Meni je tada bilo za plakati, tada kao student nisam imao ništa osim odjeće i laptopa, veću nemoć nisam u životu osjetio. Nitko me nije htio ni saslušati.

 

Kad se toga svega sjetim, ja ustvari tražim odštetu!

 

Kome se obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz kojeg razloga nije vraćen prije ne znam i tko je kriv sudstvo ili tužiteljstvo.Prije nego ga se odrekneš pošalji mail ministarstvu pravosuđa kada su dužni vrtait laptop i možeš li i od koga zatražit naknadu za štetu (normalno opist ćeš dugogodišnji tijek postupka sa njegovim K brojem).Da bi zatražio odštetu moraš znati tko je kriv.Onda ali i prije možeš ga se odreći u korist države.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je novi ZKP, prkršen je cijeli niz odredbi od strane tužiteljstva, počevši od potvrde pa nadalje. možda nisam napomenuo da laptop nije oduzet u smislu software-skog kriminala, već ono kao predmet. uzmeš laptop i lupiš nekoga po glavi. Pisao sam ministarstvu, cekam odgovor meni samo treba adresa na koju se obratiti za odštetu, ovo što je bilo bilo je, nemože se tu ništa svi se oni pokrivaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sivko nema više žalbi, sud je presudio, uostalom protiv državnog odvjetnika sam podnio kaznenu prijavu DORHU ili USKOKU neznan trebao bi pogledati, naravno pokrili su ga, kao što je on pokrio policiju. Netko mi je rekao da treba podignuti tužbu na upravnom sudu protiv RH, ali da se prvo treba probati nagoditi. kad, kako s kime?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ni mislio na žalbu na presudu nego žalba nepotrebnog zadržavanja stvari.Prvo pričekaj odgovor od ministarstva pa onda podigni tužbu a prije tužbe moraš stavit zahtjev za naknadu štete.Možeš se nagodit samo ako oni priznaju krivicu.Posjeti ti nekog odvjetnika da vidi može li se što napravit ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija