Jump to content

Porez na promet nekretnina


jselendi

Preporučene objave

Poštovani,

dobila sam rješenje PU kojim se odbija moj zahtjev za oslobođenjem od plaćanja poreza na promet nekretnina, s obrazloženjem: "Budući je porezni obveznik bio u vlasništvu nekretnine veće površine od nekretnine koju je stekao kupoprodajnim ugovorom riješeno je kao u izreci rješenja." Naime, 25.09.2010.g. prodala sam stan od 32,92 m2, a istovremeno kupila stan od 26,68 m2, tako da je datum nastanka porezne obveze 22.10.2010. Prvo sam pomislila da su prilikom izdavanja rješenje primijenili izmjene Zakona o porez na promet nekretnina iz NN 22/2011, no, iz PU telefonskim putem su mi potvrdili da su primijenili odredbe zakona koji je bio na snazi još 2010.g. Uzimajući u obzir da iz ovog odgovora proizlazi da osoba koja kupuje veću nekretninu (a koja po veličini ne prelazi površinu definiranu u čl.11 zakona) NE PLAĆA porez, a osoba koja kupuje MANJU nekretninu, plaća porez (tako mi je usmeno i potvrđeno iz PU telefonskim putem).

Ljubazno vas molim za mišljenje da li takav stav PU ima osnove u bilo kojem članku Zakona o porezu na promet nekretnina ii njegovih izmjena, ako ima, u kojem, te imam li opravdane osnove za žalbeni postupak, ako da, na koji članak da se pozovem u žalbi ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija