Jump to content

Izvanredni otkaz - razlog isplata dijela plaće na ruke


anonimno

Preporučene objave

Da li je isplaćivanje dijela plaće na ruke, a da se pri tome ne može dotično dokazati, dovoljan razloga za izvanredni otkaz koji bih žarko željela uručiti svom poslodavcu? Da li je dovoljno poslati mail? Da li u mail trebam navesti razlog ili je dovoljno da bude samo obavijest?

 

Psihički i fizički sam iscrpljena zbog posla. Da li mogu to navesti kao razlog za izvanredni otkaz ?

 

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako niste zadovoljni poslom ili poslodavcem netreba Vam nikakav razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu, kojeg možete dati poslodavcu u usmenom ili pismenom obliku, a on je dužan otkaz ugovora o radu formulirati da je otkazan na Vaš zahtjev koji kao takav i Vi potpisujete! Inače poslodavci djelatnicima koji su u stalnom radnom odnosu(neodređeno) rado daju ovaj oblik otkaza ugovora jer onda prema djelatniku nemaju n ikakvih obaveza (otpremnina)?!!!!!!! :-);-):-?:-x:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim što možete dati izvanredni otkaz poslodavcu bez nekog (pravog) razloga, Vaše je pitanje bilo da li ga možete poslati e-mailom, što bi značilo da ga baš i ne želite više viđati nakon što mu predate otkaz.

 

Ako sam u pravu glede Vašeg nesusretanja sa poslodavcem, izvanredni otkaz mu možete uručiti preporučeno, sa povratnicom, sa naznakom "uručiti osobno primatelju", sebi ostaviti kopiju otkaza (istovjetnog kakvog njemu šaljete).

 

Međutim, morate biti svjesni svejedno činjenice da ćete ga ipak tu i tamo još koji put morati posjetiti - zbog preuzimanja radne knjižice, porezne kartice... možda je zato bolje da mu ipak lijepim (ružne će Vam samo odmoći u toj situaciji) riječima kažete "pa-pa", bit će Vam mnogo jednostavnije i brže oko cijele papirologije. Prije ćete dobiti radnu knjižicu i ostalo.

 

Ako on ima iste poslovne "osjećajčiće" prema Vama kao i Vi prema njemu, brzo ćete se i mirno dogovoriti oko svega. Jedino se nemojte iznenaditi ako Vam onaj dio "na ruke" ne bude isplaćen, budite svjesni činjenice da će Vaš poslodavac to najvjerojatnije (pogotovo ako je pohlepan kreten) napraviti.

 

Još nešto. Obično u takvim situacijama nekome popuste živci. Nemojte biti Vi ta osoba kojoj će živci popustiti, da ne kažete nešto zbog čega Vam može samo napraviti komplikacije. Malo se suzdržite, radije svima ovdje recite što mislite nego njemu osobno. Ako Vas veseli, nakon što Vam sve podmiri i preda sve papire, možete "anonimno" poslati prijavu Inspekciji rada. Možda inspekcija neće po toj prijavi postupati, ali ako je takav, sigurno će ga još netko prijaviti. A onda će nakon njihovog posjeta malo drugačije razmišljati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu ste. Može poslodavac i još neke stvari napraviti, ne samo tražiti naknadu štete.

 

Zato je moje mišljenje da joj je najpametnije upravo to - da se lijepo dogovore.

 

Sve ja to znam, svima paše lova na ruke, osim državi, ali i posloprimci nekad zaboravljaju da im je tada manja osnovica za mirovinu. A poslije se tuku po glavi. A "pohlepni kreteni " trljaju zadovoljno ruke.

 

Ali ako hoće otići, zato i jest najbolje da sjednu i da se dogovore.

 

I još jedan detalj - kod izvanrednog otkaza od strane djelatnika nije propisan obvezni otkazni rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gaiusl, budi malo oprezniji s "savjetima" tipa može dati izvanredni otkaz.

 

Iz onog što je navedeno u postu ni u kom slučaju ne radi se o valjanom razlogu za izvanredno otkazivanje (ne može dokazati...itd), tako da bi tvoja uputstva mogla imati vrlo negativne posljedice za onoga tko će te ozbiljno shvatiti, a Zakon o radu daje dovoljno mogućnosti za prekid radnog odnosa bez štetinih posljedica za radnika tako da ovdje nema potrebe za ovom vrstom otkazivanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s Vama, ovdje u svakom slučaju nema temelja za izvanredni otkaz, ali i u bilo kojem drugom primjeru radnik je dužan odraditi otkazni rok ako je tako dogovoreno, a to mi ne znamo dok

ne vidimo dokumentaciju.

Nije mi jasno zašto uvijek poslodavca prikazujete u negativnom kontekstu, tipa "pohlepan kreten" kad nemate pojma tko je postavio pitanje

:couple:

Svaka medalja ima dvije strane :priest:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija