Jump to content

pravo na skrbništvo nad djetetom


flare

Preporučene objave

Poštovanje.

Imam nekoliko pitanja vezanih za skrbništvo nad malodobnim djetetom. Dijete ima 4 godine. Njen otac i ja nismo bili vjenčani. Trenutačno je ona kod mene. Ja imam stalan posao i brinem se o njoj. Njen tata ima 31 godinu i ne radi. Nije radio od kad se ona narodila sve skupa niti pola godine , jer ni jedan posao nije dovoljno dobar za njega i nije dovoljno dobro plaćen , dakle nema ni zdravstveno. Moja kćer je prijavljena preko mene i preko mene ima i zdravstveno.Nisam tražila ni alimentaciju jer mi ju nema od kuda dati. Nismo se ni preko suda dogovarali oko skrbništva , nego smo se zajedno dogovorili da bude kod mene a da za vikend ide kod njega. Zanima me sljedeće. Ja bi htjela da se preko suda dogovorimo oko skrbništva , a neznam kamo se najprije moram obratiti. Dali na socijalnu skrb. I zanima me koje kriterije moram zadovoljiti da bi skrbništvo pripalo meni. Mada ja smatram , s obzirom na to da je on nezaposlen , i nema sredstva za život da bi skrbništvo prema svemu trebalo pripasti meni.

Hvala vam puno unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebat će vam i sud i czss u postupku, jer sud povjerava djecu na zajednički život...

 

Skrbništvo imate, točnije pravo roditeljske skrbi (jer je skrbništvo pravni oblik zbrinjavanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi) i to oboje, a tako će biti i ubuduće.

 

Kako sud treba donijeti odluku koja je u najboljem interesu djeteta i na njegovu dobrobit, pokušajte postići dogovor oko svega što god uspijete. I sami rekli da je oko uzdržavanja problem, ostavite to zadnje a počnite svim ostalim: vremenu koje će provesti s jednim, s drugim, sudjelovanje oko aktivnosti djeteta koje tek počinju (predškolce se nerjetko angažira u radionicama, tečajevima itd) i redom sve ostalo...

 

Za početak bi trebali biti kod djeteta prisutan roditelj, pouzdan, ne pribjegavati fizičkom/psih kažnjavanju/ emoc. ucjenama kao "korekcijskim" postupcima, ne biti zapreka odnosu djeteta i oca, dakle voditi računa o svim djetetovim potrebama i razumjeti ih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

 

Zanima me,

 

Moja supruga je otisla od mene, kod svojih roditelja. Naime, ima poveci dosje zbog uporabe i prodaje opojnih sredstava (droga), pljackanja kioska itd. Treba roditi za tjedan dana, a vec 6 mj. Zivi kod svojih roditelja. Njen otac je nasilan prema njenoj majci, bio je nasilan i prema svojoj kceri, mojoj supruzi. Takodjer je bio 2 godine u zatvoru, zbog silovanja. Zanima me, da li ja mogu traziti skrbistvo nad djetetom itraziti zabranu prilaska tog covjeka prema djetetu. Nismo rastavljeni niti je itko trazio rastavu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija