Jump to content

Obrt za izvaninstitucionalno čuvanje djece/ zakon o dadiljama


Maya JP

Preporučene objave

Poštovani !

 

Prije nekoliko godina potakla sam pitanje o otvaranje dječje igraonice i iz Ureda za državnu upravu sam dobila obrazloženje da nikakve djelatnosti skrbi za djecu ne mogu biti unutar obrta ili d.O.o. S obzirom da je sada usvojen Zakon o dadiljama koji omogućuje skrb o djeci u poslovnom prostoru zanima me mogu li kroz obrt " Dadilja" otvoriti igraonicu za djecu koja bi uključivala radionice za djecu ( nekoliko sati dnevno ) i proslave dječjih rođendana ? Po struci sam dipl. učiteljica u stalnom radnom odnosu i taj bi posao zadržala, obrt bi radila kao dodatnu djelatnost i zaposlila još jednu osobu koja je stručno osposobljena za dadilju. Radionice i dječji rođendani ne bi obuhvaćali više od 12 djece ( sukladno zakonom na 12 djece - 2 dadilje ) . I mogu li tu drugu dadilju zaposliti na osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ( 1600 kn sa biroa ) ? Nadam se da će ovim zakonom konačno igraonice izaći iz sive zone i dati mogućnost dodatnog rada u skladu sa zakonom jer koliko sam se do sada raspitivala niti jedna igraonica u Hr nije legalna. Unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Maya JP,

 

obrt za čuvanje djece nije nešto što se može raditi uz drugi posao i nije igraonica ili rođendaonica. Ovdje se radi o poslu koji cijeli svijet poznaje pod nazivom "obiteljsko čuvanje djece" tj. radi se o skrbi o djeci dok roditelji rade u domu (obitelji) dadilje. To što je MSPM izmišljalo toplu vodu nakon što smo im objasnili od čega se skrb sastoji je problem za cijelu javnost, dadilje i roditelje. Više o ovoj tematici možeš naći na http://www.hratskaudrugadadilja.hr i facebook stranici: Hrvatska udruga dadilja

Pozdrav,

Vessna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija