Marko Livaić objavljeno: 13. travanj 2013. objavljeno: 13. travanj 2013. Kupio sam od čovjeka stan na terenu koji nije njegov što ja zbog svoje naivnosti i nekakvog prijateljskog odnosa u to vrijeme nisam provjerio. Zgrada u kojoj se nalazi stan nije završena a on je ostao bez novaca kako kaže. Ja imam predugovor i sve potvrde da sam mu isplatio novce. Vlasnici terena kažu da nisu isplačeni. E sad moje pitanje kada bi ja njega tužio koji su izgledi da se ja jednoga dana naplatim. hvala unaprijed i lijep pozdrav svima Citiraj
bovu odgovoreno: 13. travanj 2013. odgovoreno: 13. travanj 2013. ako je imao odobrenja za gradnju (vlasnika zemljišta ) i ako ima sve potrebne papire nije bitno ko je vlasnik zemljišta . vlasnik zemljišta svoja potraživanja može vršiti u sudskom postupku. ali ako vlasnici zemljišta, u sudskom postupku, steknu mogućnost da se upišu kao vlasnici izgrađene zgrade ili stana kojeg si kupio protiv prodavatelja podnijeti tužbu za poništenje ugovora zbog pravnih nedostataka i povrat uplaćene svote za kupovinu stana, uvečano za zakonskekamate. ako nema novca ni druge nekretnine piši kući propalo. ili fičukaj (od muke). nije mi jasno kako si mogao izvršiti isplatu a stan (ni zgrda)nije dovršen. isplata se obavlja kod primopredaje ključeva i prateče dokumentacije. Citiraj
Marko Livaić odgovoreno: 14. travanj 2013. Autor odgovoreno: 14. travanj 2013. a kako bili smo si dobri a on je moju dobrotu-glupost(prijatelju ako ikako možeš dati novac) iskoristio a sad je gotovo. sada plači i goni se po sudu mada bi se mogao sa vlasnicima terena dogovoriti da se završi zgrada što bi bila svakako bolja opcija Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.