Jump to content

nepojavljivanje na ročištu


Aannaa2

Preporučene objave

ukoliko obje stranke izostanu s ročišta ili ako izostane jedna stranka, a druga predloži mirovanje postupka ili ako na ročište dođe samo tužitelj, pa ne predloži donošenje presude zbog izostanka, nastupit će mirovanje postupka (č. 216 st.1.ZPP-a). Ukoliko se ništa nije mijenjalo, to bi trebao biti ispravan odgovor, l.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, gledala sam zakon ali taj je stavak brisan. Zanima me iz razloga što je osoba koja je podnijela tužbu za razvod odselila sa adrese gdje prima poštu, pa niti nezna da je poslan poziv za ročište, a druga strana također ne želi preuzeti poziv za sud. Iz tog razloga me zanima dali postoji neka odredba ako se obje strane ne pojave (xputa?) da se zahtjev za razvod poništava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Promjenama Zakona o parničnom postupku ukinuta je odredba o mirovanju postupka.

 

Člankom 295. izmijenjenog ZPP-a propisano je u stavku 2. da ako sa ročišta za glavnu raspravu izostanu obje stranke, smatrat će se da je tužitelj povukao tužbeni zahtjev.

 

Ako se radi o pripremnom ročištu isto se može odgoditi samo jednom.

 

Pitanje je kada je Vaš postupak pokrenut te shodno tome da li se i koje odredbe novog ZPP-a primjenjuju na postupak, ako je pokrenut prije 01.04.2013.g. To ćete provjeriti u Prijelaznim i završnim odredbama ZPP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala, sve mi je jasno. Jedino što ne razumijem šta se računa kao datum pokretanja postupka. Tužba je poslana krajem ožujka i (kada je na snzi bio stari zakon), dok je obavijest o ročištu poslana sredinom travnja (kad je već stupio novi zakon). Mene sada zbunjije to što ne znam koji datum se uzima kao datum pokretanja postupka (dali je to datum kada tužitelj podnese zahtjev ili datum kada sud pokrene taj postupak).

Unaprijed zahvaljujem na pojašnjenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija