Jump to content

Pogrešna ovrha


marijanosijek

Preporučene objave

Poštovani,

Prije dvije godine mi je sjela ovrha na moj bankovni račun. Kada sam otišao u FINA-u vidjet o čemu se radi, iznenadio sam se jer su mi rekli da imam dug prema TELE2 koji će se naplatit ovim putem. Naime, ja nikad nisam imao ugovor s tim operaterom i to se ustanovilo vrlo brzo. Međutim FINA mi je uredno 3 mjeseca skidala kompletni studentski dohodak dok se dug nije naplatio. Nakon godinu dana sam uspio povratit novce od strane ovrhovoditelja jer su prihvatili svoju pogrešku (poslali su pravo ime, ali krivi, moj OIB i na temelju toga mi je sjela ovrha) i naravno, nisam dobio ni kune kamate zbog toga. Sada, još do dana današnjeg nisam dobio povrat troškova vođenja ovrhe od FINA-e unatoč stalnom pozivanju i kontaktiranju i unatoč tome što je ovrhovoditelj dostavio dokumentaciju kojom je prikazao nepravilnost u ovrsi i povrat sredstava. Njihov odgovor je uvijek bio da je to u procesu i da će biti riješeno kroz par dana i to tako već godinu dana. Mene zanima kojim pravnim putem ja mogu dobiti svoje novce natrag.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Poštovani,

Nakon godinu dana sam uspio povratit novce od strane ovrhovoditelja jer ................. nisam dobio ni kune kamate zbog toga. Sada, još do dana današnjeg nisam dobio povrat troškova vođenja ovrhe od FINA-e ............................................... Mene zanima kojim pravnim putem ja mogu dobiti svoje novce natrag.

Hvala.

 

Prošle godine primijetio sam da mi je račun na nuli. Račune svoje, za veće iznose, tretiram kao hladan tuš: brzo unutra i još brže van, ali držim stotinjak kuna uvijek kao detektor ovrhe. Grohotom se nasmijah kad su kazali da su me blokirali za 64 tisuće kuna, propao vam plan, kažem im ja. Dug naravno nije ni postojao, a iznosi su koincidirali sa nekim mojim uplatama iz 2006. g. Pokušali oni eto, takva je moda. Međutim FINA je ne budi luda NASTAVILA otimati još novca od mene za svoje "usluge" iako se ispostavilo da duga uopće nije nikad ni bilo.

Kazao ja njima da su isto tako sve po zakonu ljude nedavno marljivi radnici odvozili u konc logore, a oni meni nek se ja ne uzrujavam, jer pazte sad: to (što i meni) se događa i drugim ljudima.

Tek sam onda se "uzrujao" pa im "vikao" da su još i svjesni da su organizirani kriminal.

 

Ako tužiš ovrhovoditelja da ti nadoknadi troškove, pa uspiješ dokazati njegovu odgovornost (težak posao) time ćeš napraviti pravnu praksu u pravom smjeru.

 

Tebi kojem treba novac, ne možeš to priuštiti, a meni koji bi to mogao sve to predstavlja nepotrebnu gnjavažu. Trebali bi se svi udružiti. Nekako. Za ubuduće, dok još ima budućnosti.

Oni koji su u ovom trenutku na suprotnoj strani: suci, odvjetnici, drž. tužitelji i tužibabe, ovrhovoditelji i sl. će se i sami (kako oni tako i njihovi bliski) jako brzo naći u jednakim problemima.

 

Stoga ja ih pozivam da se bore iznutra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija