Jump to content

Dilema oko zamjene stanova! HELP!!


MonaLisa

Preporučene objave

Imam jednu dilemu pa se nadam vašoj pomoći... suprug, beba i ja trenutno živimo u stanu čija sam vlasnica ja (dobila ga od majke darovnim ugovorom). Uspjeli smo naći veći stan čiji je vlasnik zainteresiran za zamjenu. On tvrdi da su papiri svi u redu, vlasnik je on, dakle 1/1 (što se da i lako provjeriti u gruntovnici). No, ono što mene muči je činjenica da se taj čovjek rastaje od supruge (nisam sigurna u kojoj su fazi) i sad mene pati da li možda i ona ima kakvog udjela u tom stanu. Oni više u tom stanu ne žive (prije par godina su se preselili u kuću i taj stan iznajmljivali), stan je bio vojni te ga je on kao takvog i otkupio. On tvrdi da ona nema ništa s tim stanom ali eto mene ipak kopka. Da li bi mogli imati kakvih problema sa suprugom te da li da ipak inzistramo i na njenom pisanom pristanku. Kako se može provjeriti da li je stan uistinu i otkupljen (dakle, od MORH-a)? Nadam se da ste uspjeli pohvatat konce i unaprijed zahvaljujem na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! I još jedno pitanje... s obzirom da sam ja u posjed stana došla darovnim ugovorom (dakle, darovala mi ga je majka) te bila oslobođena plaćanja poreza, da li ja mogu slobodno prodati stan ili ne smijem 5 godina kako je slučaj kada je riječ o oslobađanju plaćanja poreza kod prve nekretnine, tj. da li ću porez ipak morati platiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oslobodjeni ste bili placanja poreza iz razloga sto vam je majka darovala stan.

Prodala/neprodala stan,vi ste u obvezi placanja poreza prilikom kupnje stana,jer ste vec imali nekretninu(stan)u svom vlasnistvu.Mozda da bude neka pozitivna razlika po vas,u ovisnosti od broja clanova obitelji,kvadrature,ali poreznog oslobodjenja u potpunosti, nece biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija