Jump to content

Izricanje pisane opomene vozaču


Knile

Preporučene objave

Poštovani,

 

dobio sam kaznu u iznosu od 500,00 kn za navodno nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu. Kazna je izrečena iako se radi samo o opažanju službene osobe, a ja zapravo nisam siguran da sam u tom trenutku bio u automobilu. Imam razloga vjerovati da se radi o osveti nekog nadrndanog policijskog službenika. Bilo kako bile zanima me postoji li mogućnost da tražim da mi se ta kazna zamjeni pisanom opomenom budući da ne mogu nikako dokazati da nisam bio u autu i na što da se pozovem.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste stekli uvjete za upozorenje od strane policajca jer je očito da poričete krivnju.

 

Sud vas može kazniti opomenom, ali i oni se ravnaju logikom da će nekoga kazniti tom kaznom ako je svjestan počinjenog prekršaja, da ga više neće ponoviti i da nije nastupila nikakva štetna posljedica.

 

S takvim stavom kojeg ste zauzeli sud vas može samo osloboditi odgovornosti ili kazniti novčanom kaznom, odnosno ako se ista ne plati kaznom zatvora od par dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna je izrečena iako se radi samo o opažanju službene osobe,

Nije potreban foto ili video zapis sasvim je dovoljno opažanje odstrane policajca.Ako je obiteljski auto netko je bio pa kazna može ići drugome u obitelji.Sudska opomena ili smanjenje kazne samo uz uvjete koje je napisao petpetica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Netočno.Ako prekršaj niste počinili postoji žalba zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te će policajac morat objasnit gdje je stajao,na kojoj udaljenosti,da li je sa 100%-tnom sigurnošću vidio vozača te na koji način je utvrdio identitet vozača (da li je vozilo zaustavljeno) ili je samo vlasniku vozila napisao prekršajni nalog (morao bi ga osobno poznavat).

Postoji razloga da se sud odbije prekršajni nalog ali onda policija može poslat obavijest vlasniku da javi vjerodostojne podatke tko je tada upravljao vozilo pa u slučaju "neznanja" slijedi kazna od 2000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija