Jump to content

Prolazak kroz crveno - prigovor radi visine izrecene sankcije


Marko980

Preporučene objave

Postovani forumasi,

 

trebao bih savjet u vezi podnosenja prigovora na prekrsajni nalog izdanog radi prolaska kroz crveno svijetlo.

 

Naime, kretao sam se Branimirovom u smjeru zapada u koloni vozila oko 18:15 sati i prosao kroz crveno na krizanju s Palmoticevom. Razlog prolaska kroz crveno je taj da nije bilo moguce vidjeti semafor jer je u to doba dana Sunce bilo tocno iza smafora. Znaci, ne samo da se nije vidjela boja svjetlosne signalizacije, nego je bilo nemoguce gledati u smjeru semafora uopce. U posljednjem trenutku kada je bilo moguce gledati u smjeru semafora, bilo je zeleno. Vozilo ispred mene je ocito proslo na zuto (bilo je udaljeno oko 20-ak metara od mene) te sam ja ocito nakon njega prosao kroz crveno. Cinjenica je, sto mi je potvrdio i policajac, je da ja nisam ubrzao kako bih sustiga zuto (sto bi potvrdilo namjeru nedozvoljenog prolaska), nego sam konstantom brzinom prosao kroz raskrizje ocito misleci da je zeleno. Zelim naglasiti da je policajac bio vrlo ljubazan i rekao da je to jedna od "onih" situcija kada bi me najradije pustio, ali to ne bi bilo legalno s njegove strane (bilo je svedoka taksista koji su ne imajuci sto drugo promatrali situaciju). Sam policajac mi je sugerirao da ne potpisujem nalog i da napisem prigovor.

 

Znaci, molio bih savjet kako da koncipiram prigovor radi visine izrecene sankcije (2000 + 500 kn). Od 31.05. vise nisam zaposlen te necu imati nikavih primanja. Takodjer, imovinsko stanje je vrlo lose (bez nekretnina, minus na racunu itd.).

 

Takodjer, imao bih jos nekoliko kratkih pitanja:

1. Prigovor predajem direktno u policijsku postaju a ne na sud?

2. Prigovor mora biti napisan na za to predvidenom obrascu ili moze u slobodnoj formi?

3. Da li je korektno (prema policajcu) u prigovoru napisati da mi je policajac sugerirao ne potpisivanje naloga i upucivanje prigovora?

4. Ljubazno bih molio ako bi mi netko mogao poslati na e mail, PM ili direkto ovdije nekakav ogledni primjer napisanog prigovora.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Ostaje mi nejasno pitanje br.3 i zamolba pod br.4 iz originalnog posta.

 

Znaci potrbno je u policijskoj postaji podici obrazac za prigovor, ispuniti ga rucno i predati takoder u PP. Jesam li dobro shvatio? Da li je moguce tekst prigovora napisati na racunalu?

 

Takodjer, zanima me na koje bi se elemente opisane situacije trebalo fokusirati s obzirom na opisani slucaj, a s ciljem smanjenja visine sankcije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija