Jump to content

Da li je počinjeno kazneno djelo


mila1

Preporučene objave

Suprug i ja smo u postupku razvoda braka koji sam ja pokrenula(nasilje u obitelji,osuđeneni diler i ovisnik) i on i dalje na sve moguće načine pokušava da me maltretira.Nedavno me na parkiralištu dobro izlupao sa vratima automobila,cijela desna ruka mi je bila plava,i isti dan navečer mi pozvao hitnu pomoć i rekao da imam živčani slom(a ja spavala u krevetu) koja me u pratnji policije odvela u Vrapče.Liječnik koji me je primio i pogledao je ustanovio da je samnom sve u redu,osim hematoma na desnoj ruci,i rekao mi je da imam pravo tužiti muža jer to što mi je napravio je psihičko maltretiranje i trauma,i da također tužim hitnu pomoć jer nisu znali procijeniti moje stanje i hitnost.Prije nego što je pozvao hitnu pomoć suprug je naše dijete (14 godina) i bilo kod prijateljice,došao po nju,strpao je u auto,oduzeo mobitel i odveo u stan kod svog prijatelja osuđenog dilera i dijete je po njenoj priči kod njega bilo oko 2 sata,i smatram da je to oduzimanje slobode.Mene puštaju iz Vrapča,dolazim doma u 24h,vrata zaključana i brava promjenjena.Odlazim na policiju i u njihovoj pratnji ulazim u kuću,i policajac mi kaže da dođem ujutro podnijeti prijavu kad u postaji budu inspektori koji to rade.Ujutro dolazim u policijsku postaju,kad tamo već moj muž kojeg još nitko nije pozvao i kaže mi "luđakonjo sad će te ispitati moj prijatelj".Pozove me neki gospodin koji mi se nije htio ni predstavit i još mu se nisam mstigla ni obratit već mi kaže:" ti si sama sebe izudarala ili si pala, on ima prijatelja svjedoka koji je bio sa njim u to vrijeme kad ti kažeš da se dogodilo nasilje i odlazi doma dok te nisam stavio na detektor laži".I ja ga molim da me sasluša,pokazujem mu povijest bolesti iz bolnice koji nje želio ni pogledati,molim ga da ga testira na droge,on sve odbija i još se prijeti meni.Drugi dan kada sam od svega došla k sebi,odlazim u policijsku postaju tražiti zapisnik i oni mi kažu da nikakvog zapisnika nema osi vrijeme kad sam došla i kad su me upisali.Lijepo vas molim da mi kažete kome se trebam obratiti a da nije ta policijska postaja...puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...kome se trebam obratiti a da nije ta policijska postaja...

 

Obratite se Općinskom državnom odvjetništvu, dežurni zamjenik će vas primiti, ispričajte mu (detaljno) sve što vam se desilo, posebno ovaj dio u policiji (jer će vas pitati zašto niste to prijavili policiji). On će si tada posložiti u kojem će smjeru postupak ići i za koja djela, iz ovog što ste napisali ispada da bi nekoliko djelo moglo doći u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G-man, upravo tako.

 

Mila1 vidim i problem u uvjerljivosti dok se događaj nekome priča, imate posla s opasnom osobom koja se zna ponašati pred nadležnim institucijama, a u stvari o tome znate sami najbolje na kraju krajeva on je kao takav bio vaš izbor.

 

To što ste našli susretljivog sugovornika na psihijatriji ne treba vas ohrabrivati, u čitavoj državi su trenutno psihijatrije toliko pune i toliko toga tjeraju sa svojih vrata da su strašne posljedice kad se netko takav vrati kući.

 

A s obzirom da znam kako državno odvjetništvo diše, a vidim čitavu seriju kaznenih djela koje treba godinama procesuirati, mislim da će državno odvjetništvo najuriti policiju da sve detaljno ispita i opširnim - prozirnim objašnjenjem vas izvijestiti da oni ne vide ništa i da progone protiv svakoga možete nastaviti privatnom tužbom.

 

Moj je savjet da obavite razgovor u državnom odvjetništvu, da se ne nadate ničemu dobrome i da pod hitno promjenite krov nad glavom prvenstveno radi vlastite sigurnosti. Takav je u stanju inscenirati i samoubojstvo iz zasjede.

 

Ne propustiti obaviti razgovor u centru za socijalnu skrb, tek toliko da se zabilježi vaša priča.

 

Razlog odlaska će dijete shvatiti kada odraste u tim godinama i sada shvaćaju više nego što mi mislimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A s obzirom da znam kako državno odvjetništvo diše, a vidim čitavu seriju kaznenih djela koje treba godinama procesuirati, mislim da će državno odvjetništvo najuriti policiju da sve detaljno ispita i opširnim - prozirnim objašnjenjem vas izvijestiti da oni ne vide ništa i da progone protiv svakoga možete nastaviti privatnom tužbom.

 

Sve zavisi od zamjenika koji će preuzeti taj predmet, koliko će si dati truda. Tu je ključ. Iako, slažem se s vama, petko, da je to jedan od vjerojatnijih scenarija.

 

Mila1, ovo neka vas ne obeshrabri, svakako otiđite u državno odvjetništvo, i u CSS. Nećete ništa izgubiti. Sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam tek sad shvatila! Pa Coruption ustvari piše blogove!

 

Ee, al ovo je pravni portal, g. Coruption, dakle dođu ljudi i postave pravno pitanje.

 

Nije ovo mjesto gdje ćete "Vi drugima pokazivati istinu" jer valjda ste dosad u životu naučili da nikome istinu ne možete pokazati, svak je mora doživjeti.

 

Dakle - dosta blogiranja. Budite jasni i koncizni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Coruption, kraće pisanje, jasnije, realnije, konzicnije.

 

"To je primarni motiv mog pisanaja

Dodatno smatram da podizem kvalitetu jer nemam samonametnute cenzure i prikazujem realisticno i kompleksno stvari a ne presimplificirano."

 

Vi pokazujete vrlo subjektivne stvari, obojane svim mogućim bojama, ali ono što je najstrašnije jeste - da jako puno nagađate i insinuirate ljudima namjere, stanje svijesti, psihičko stanje, ono što su čuli i ono što su vidjeli.

 

TO je opasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija