Jump to content

Odvjetnik Petar Badovinac


anonimno

Preporučene objave

A da i to sam čuo...i da mu vježbenici suđe peru i kave kuhaju...ponekad ukoliko su ženskog roda i ukras u uredu glume a redovito ih titulira kao tajnice. Mislim da je kolega dobro odgovorio...bježi glavom bez obzira, osim ako imate aspiracija biti Katica za sve...doslovno od plaćanja računa do smješkanja po uredu. Posao....ma kog još to zanima glavno da se ima za popit :-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Relativno visoko kotira u odvjetničkim krugovima i radi samo velike parnice. Znam da je radio Baxter i sada je preuzeo Vioxx. Iz mog osiobnog iskustva jako je simpatičan i dobrodušan, iako doduše vjerujem da kada zamrači nije mu za stati na put. Ne znam kakav je sa pripravnicima ali ova priča o kavama i suđu je, drage kolege, više manje česta pojava kod većine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

IIII?? pa jel toliko teško skuhati hebenu kavu i oprati šalice... Pa što si svi umišljate... Radiš, učiš, furaš po sudovima, ovrhe... i da, kuhaš i kavu..

Pogotovo ako je odvjetnik sam i ti si jedini ili vas dvoje vježbenika.. pa naravno da ćeš skuhati kavu...

Gospode.... Završila sam faks i sada mi svi moraju lizati pod ispred kojeg hodam..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa nije stvar u kavi, j...... mu majku, ali nedam da mi netko nakon trideset položenih ispita i posjedovanja iste diplome kao i on naloži kuhanje kave! To je totalno neljudski, da ne govorim teže riječi. Alo ljudi, ako hoće kavu nek si je skuha. Ako ne cijeniš sam sebe neće te ni on cijeniti, tako da se ne bi ni u ludilu spustio na nivo tajnice (svaka čast tajnicama), jer da sam htio bit tajnica završio bi tečaj od 2 mjeseca, a ne bi studirao 5 godina i trošio tisuće i tisuće kuna na upise, skripte, knjige, prijevoz, smještaj u drugom gradu,...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka ti cast, totalno se slazem s tobom. I ja sam mislila da nije ispod casti kuhati kavu, dapace da se to isto tako uracunava u staz kak se veli, no takve stvari prelaze granice ljudskog dostojanstva, a to je da se vjezbenicki posao u stvari tako zove sasvim iz nekih tko zna kakvih razloga, a u stvari su vjezbenici j..... tajnice, pogotovo cure, koje su eto, na zalost isle za to jos i studirati.. Tako to ispada, nazalost.. Meni se dogadalo da me salje pred svima u ducan po hladnu janu jer mu eto ova iz pipe voda bas sad ne pase.. ili da ljudima odem po sendvice, da serviram za gablec "uredskoj eliti".. ma doma tati necu kuhat i servirat sendvic, pa halo?!? ak smo gladni i zedni uzmemo si, ne trebamo za to vjezbenike... fuj... zgadilo mi se to sve skupa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali kod tebe je quid pro quo...druga je stvar kad studiraš godinama da bi nekom bila hebena tajnica jer covjek ne može sam niti mail napisati i radiš stvari koje nemaju veze sa pravom a radiš za minimalac, ili još gore, i još te netko omaložava itd...nije problem skuhat kavu, ali da je to iznimka ili bar uzvraćeno na drugim područjima...ili da te bar nečemu nauči...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A koji quratz svi bježite u odvjetnike?

 

Nitko ne bi u suce, a?

 

Biti odvjetnik je Schopenhauer na kvadrat! Tu trebaš biti agresivan sto posto i bez trunke kolebanja zabit nož u leđa svima pa i tkz. kolegama u uredu.

 

Znam ja frenda koji je počeo raditi u uredu, baš završio faks, sve friško još nema pojma o praksi i vještini... I, krene stvar da je u tom uredu radila još jedna vježbenica koja je kao za tri mjeseca morala ić na pravosudni pa je ovaj jadnik i moro istinabog imati jači presing. Žena mlada, zgodna, pristojna, priča njemački, engleski i talijanski, ok cura, nema problema. Ali šta, ovaj moj frend je novi, treba mu da se uhoda i naravno počne griješiti. Crnjak je u tome da ga je njegova žena počela nešt natezat pa kao bi nebi skupa ajd u pm, ovaj se skroz smoto. I naravno, treba sjest za stol, fino reć da ovako više ne ide i bez ikakve ljutnje ajmo dalje svak svojim putem.

 

Ali, principal skužio da se tu nešt čovjeku događa pa kao ajd ostani. Ova kuja to nije mogla trpit u uredu, donekle ne bi ni ja ali sigurno ne bi napravio ovo što je ona, i sad se ona dogovori sa jednom drugom vježbenicom da ga ona nazove na mob i predstavi mu se kao neki jb koji traži vježbenika na nekoj žbrlj adresi, najstariji trik. I moj frend ode.

 

Naravno, nema ga u uredu tri sata, ova kučka još ga pita po povratku kako je bilo uz osmijeh.

 

I tako tri mjeseca. Dosta mi je bilo i njega i njegove svakidašnje jadikovke pa sam ga nagovorio da prihvati otkaz i teraj dalje. Nije ni tužio za 2 mj. doprinosa jer ipak je on kriv za sve to što mu se događalo. Kad sam mu to rekao nismo pričali tjedan dana a onda smo sjeli u pizzeriju naždrali se i opili pa sam mu objasnio sve ispočetka. Brate mili, odvjetništvo je tempo, ritam, akcija do jaja, dogeatdog fight around the clock... E sad, ili to prihvati ili nemoj jer takva su pravila. Proces je vještina i tu se moraš izbrusiti ko dijamant! Malo me gledao, za dva mjeseca napuco je i ženu koja mu je pila krv na svakom koraku, hebo me pas već je i meni kad smo bili u društvu došlo da uzmem ciglu i roknem ju po sredini, otišo na sud, odradio ga fenomenalno i sada uči za pravosudni i sprema usput i postdiplomski, nov čovjek.

 

Dakle, budimo iskreni pa recimo odmah što se očekuje a ne da se svi čudite jer netko mijenja vježbenike ko na traci. nisu svi za to. Danas kad ga pitam da li će u odvjetnike kaže da hoće ćim riješi prvsd. Bit je u tome da si cijeli svoj život, sklop u glavi, raspored složiš kako treba, da budeš elastičan i expeditivan. Ako nisi, nemoj ni ići u to. I meni je bio šok u prvom momentu taj period u uredu koji sam provodio od jutra do većeri ali tu imaš tolko toga za naučiti od administracije ureda preko ovrhe i materijalnih zakona koji su životna mudrost da to drugačije ne ise. Ja sam promijenio samo jedan ured iako znam kolege koji su mijenjali i po dva tri.

 

I nemojte pljuckat po odvjetnicima jer ti kao vježbenik njemu direktno izbijaš živu lovu iz džepa pa stoga, pamet u glavu i primite se posla.

 

Je'l jasno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istina, vježbenici izbijaju živu lovu odvjetnicima iz džepa, ali... Da krenem: zamisli koliko vježbenici odrade rasprava na sudu (neki lagani prosjek bi bio minimum desetak tjedno, odnosno tridesetak mjesečno), koliko podnesaka napišu (to mi se uopće neda niti zbrajati), koliko dopisa strankama, koliko uvida u zemljišne knjuige, koliko vremena provedu u katastru, poreznoj, fini, po bilježničkim uredima, i da ne nabrajam sve sitne stvari. E sad vidi koliko tvoj odvjetnik zaračuna stranci sve te radnje (zastupanja od 500 do 2.500 kn, podnesci isto tako), uzmi da on dok si ti na terenu u uredu obavi hrpu posla koji ne bi obavio da mora obilaziti sve institucije, pa stavi na vagu da li je on s vježbenikom na gubitku ili ipak tih nešto manje od 6.000 kuna koliko tereti njegov račun sa svim doprinosima, davanjima i tvojom neto plaćom nije niti četvrtina onoga što si mu ti omogućio da zaradi. Još kad se uzme da dobar dio vježbenika ima i vaučer tako da kad mu država refundira 2.800 kn mjesečno ispada da te on plaća sveukupno nekih 3.000 kn!!!

Nisam želio reći da je sve to loše ili nepravedno, samo da se ima ispravna slika o tome koliko vježbenik ustvari donosi uredu u kojem radi, a vježbenik osim plaće usvaja i znanja što je još važnije, tako da je to sve relativno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

pa nije stvar u kavi, j...... mu majku, ali nedam da mi netko nakon trideset položenih ispita i posjedovanja iste diplome kao i on naloži kuhanje kave! To je totalno neljudski, da ne govorim teže riječi. Alo ljudi, ako hoće kavu nek si je skuha. Ako ne cijeniš sam sebe neće te ni on cijeniti, tako da se ne bi ni u ludilu spustio na nivo tajnice (svaka čast tajnicama), jer da sam htio bit tajnica završio bi tečaj od 2 mjeseca, a ne bi studirao 5 godina i trošio tisuće i tisuće kuna na upise, skripte, knjige, prijevoz, smještaj u drugom gradu,...

 

 

Da, u pravu si, nije stvar u kavi!!! Za početak, da probamo analizirati što je to "tajnica"...

Uglavnom, postati tajnica u nekoj tvrtki koja relativno drži do sebe, mora imati VSS.. govoriti obavezno engleski jezik u govoru i pismu, često se traži i njemački, odnosno oba jezika.. Vrlo dobro poznavati osnove informatike, daktilografija... Imati stas, komunikaciju, pristojnost, ljubaznost, ljupkost.. Osoba od velikog povjerenja koje se ne dobiva na faksu, mora se steći... Jako težak posao.. veliki pritisak... I ona na jedan način predstavlja tvrku pred strankama, klijentima... Uvijek nasmiješena, bez obzira kako se osjeća..

 

Više od polovice vas ne bi zadovoljilo kriterije biti "tajnica" koji mnogi često omalovažaju.

 

Nadalje, kažeš da je "neljudski " da ti odvjetnik Naloži da mu skuhaš kavu!! Hmm.. ti si iz neke gospodske obitelji.. vidi se da u životu nisi nikada ništa radio... Taj odvjetnik ima za razliku od tebe i polož. pravosudni ispit, godine iskustva koje se ne uče među onih 30 isptia koje si spominjao, ima kancelariju, stranke... i da, Treba da ti izdaje Naloge za kuhanje kave.. To nije nikakvo podcijenjivanje, a ti malo pokaži više respekta prema čovjeku koji te je zaposlio, jer ima i nas koji smo bez posla.. skorojeviću jedan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E vidiš od čega ja dobijem ospice.

 

Molim te nemoj se ljutiti za ovo kaj ću sad reći jer kao prvo konačno netko normalan koji ima neke veze sa pojmovima polemika i diskusija te razumije o čemu se tu radi.

 

Ja uglavnom gužvam radno i trgovačko. Ono što meni uvijek digne živac je to da naši ljudi nakon nekog vremena stvore percepciju da je posao tu radi njih a ne oni radi posla, da je to radno mjesto njihovo pa se počnu ponašati kao da su oni tu šefovi. O usavršavanju da ne pričam.

 

Nije tako.

 

Pa ti si vježbenik, i fajrunt. Pa zna se što je tvoj posao. Ne možeš ti parirati svome principalu ali u ničemu jer na kraju senioritet tu igra veliku ulogu. Ako ti misliš sebi nešto piknut od pactum de quota litis to zaboravi u startu dok nećeš imati svoj ured ili ako ti mamica ili tatica nisu odvjetnici sa uhodanim uredom. Ti si ispod šefa, neke vježbenice i doslovno, i tu je priči kraj.

 

Taj obrazac ponašanja sam vidio pa u skoro svakom predmetu koji sam radio, a radim 4-tu godinu ko pripravnik. Ovaj geografski položaj od Atene do Beča zvan Balkan je također i mentalno stanje sprdnje koja je obrazac ponašanja kod nas kao nešto za dobar dan. To je ono što je nama ostalo valjda od samoupravljanja i OOUR-a te od toga da ovaj narod poznaje samo silu. Ovdje kao da možeš napredovati samo silom. Ne vrijedi tu lijepa riječ, ljubaznost, prijedlog, upozorenje, uputa, molba, preporuka... Ne, tu moraš do kosti i odmah džonom!

 

Ovo što si naveo je točno. Ja tako hrmbam i danas, ne baš kao u startu jer manje poslove delegiram drugima uz objašnjenje da je to njihov posao na početku pa kad mi donese rezultat onda ćemo pričati dalje, pa i o povišici. Uzmi spis, trgaj se za posao, donosi mi posao, donosi mi novce, donosi mi stranke, puštaj loše glasine o drugim kolegama, trgaj se za stranke, nemoj biti na kavi sa kolegama već sa strankama ako i samo ako imaš vremena, ofiraj sa strankom ako to nju uljuljka a napose kad dođe preplašena sa hrpom love što je, nemojmo lagati, san svakog od nas. E sad, ak mi neka žabica digne nogu da se potkuje hvala na pažnji i uporabi vrata. Može meni vježbenik koji radi samnom donijeti i pola miliona kuna posla, on će dobiti svojih pet tisuća, a samo zato jer hijerarhija mora postojati, red se mora znati, a red je takav da moraš na početku puuuuuno i to krvavo raditi, mahati krilima da dođeš na moju visinu. Pa kad dođeš do mene onda možemo diskutirati o veličini provizije.

 

Nadam se da me razumiješ.

 

Također mislim da je jedan od problema i to kaj ovaj naš faks ali fakat baš niš ne valja. Baš niš. Ne priprema u dovoljnoj mjeri za finese prakse i to se uvijek na startu obije o glavu ko mojem frendu gore. Ja sam ajde, imao sreće po tom pitanju pa mi se od drugog pokušaja otvorio fakat mrak ured. I ne pada mi na pamet za sada da ga napustim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Može meni vježbenik koji radi samnom donijeti i pola miliona kuna posla, on će dobiti svojih pet tisuća, a samo zato jer hijerarhija mora postojati, red se mora znati, a red je takav da moraš na početku puuuuuno i to krvavo raditi, mahati krilima da dođeš na moju visinu. Pa kad dođeš do mene onda možemo diskutirati o veličini provizije."

 

A zašto? Zato što si ti prošao isto takav krvavi put i zato što vlada monopol nad vježbeništvom? Neki dan na sudu sam čula jednu odvjetnicu dok je pričala na mob (vjerovatno je zapošljavala nekog) "jel on spreman na robijanje?" i kao haha...jer "legalan oblik robovlasništva" je postala maksima svim odvjetnicima koji za pošljavaju vježbenike.

I zašto su svi tako prokleto škrti? Ako si možeš priuštiti da vježbenika plaćaš više od minimalca zašto se onda ne ponašati kao profesionalac?

Svi se drže kolektivnog kada je u pitanju minimalac, a svi vidim redovito zaboravljaju ugovor kad se radi o prekovremenim satima koji bi trebali biti plaćeni. Uopće je sramota što je takav minimalac i prihvaćen za VSS pogotovo što vježbenicima pripravnički traje 1.5 godinu što je duže nego u drugim strukama, a i iznimka je da te se pusti odmah sa navršenim stažom na pravosudni jer uvijek ima posla i ne može se bez tebe 2mj.

Ili regres i onaj šugavi dopis koji ga deklarira kao "mogućnost"! Ma molim vas, samo su bezveze trošili papir na fiktivnu mogućnost koju će 80% odvjetnika baciti sa podsmjehom u koš. Svi moramo prolaziti istu kalvariju jer su i naši prethodnici prošli pa zašto bi nama bilo bolje.

 

I to mi je neka visina.

 

Nadam se da je neću nikad doseći poštovani kolega, i pritom mislim na takvu moralnu razinu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajmo malo o radnom vremenu...

 

radi li tko subotom ili nedeljom? Ja ne.

 

Imam 42 radna sata tjedno s tim da tri dana radim po 10 sati; jedan dan 7 a jedan dan 5 sati...

 

Sve skupa OK! Vi?

 

Plaća mi je minimalac s pravosudnim + 800 kn... regres i božićnica regularni oko 1.500,00 kn. Tu i tamo padne i kakvih 100-200 kn; puno puta ručkovi, pa čak i izleti...

 

Eto...

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tema je na kraju bila "kava" , pardon, kuhanje kavica...

Svi ste u pravu... na neki svoj način.. Draga gospodo, ovo je kapitalizam... Narod je tako birao..

Plaća je mala u vježbeništvu, pogotovo ako uspoređujemo druge struke, ustvari, moramo se uspoređivati sa drugim strukama... jer proporcionalno uloženom, jako malo dobivamo.. a na kraju, ne možemo svi imati svoje urede..

Tvrdim da 85 % odvjetničkih kancelarija su nasljeđene kancelarije od roditelja ili su ih ti isti, ali vrlo bogati od nečeg drugog, otvorili svojoj djeci. Sam otvoriti ured, onako iz vedra neba, je više nego teško..

Prema tome, ja radim u odvjet.uredu za plaću. Želim veću plaću! Bolesno su svi škrti da je to užas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana anonimna "kolegice",

 

obično se ne ulogiravam pod nickom a iz ovoga ispod će Vam biti jasno i zašto pod uvjetom da prihvatite argumentaciju.

 

Kao prvo, naveli ste ono što naš faks ne daje niti može dati već samo iskustvo i Dreiser, Fitzgerald, Dostojevski, de Sade, spisi... Ne mogu ja Vama biti kolega niti u krevetu. Moje je da Vas zakoljem bez da trepnem, moje je da Vam izmuzem i zadnju lipu sa računa, da Vam provedem ovrhu na donjem rublju ako mogu, da Vas izbacim na ulicu sa djecom kod deložacije, da Vam otmem dionice i napravim take over ili squeze out preko noći, da izbjegnem dostavu, da uzmem novine i navedem kao svjedoke neke iz osmrtnica, da se okrenem za 180 u sekundi, da Vas prevarim a da Vi i ne znate, da grabim gdje stignem svaku lipu, cent, stranicu podneska...

 

Imam neodoljivu potrebu za time i obožavam kad me mrze! Skoro pa da svršavam na to kad pišem tužbe i prijedloge za ovrhu jer fakat mi srce kuca brže, disanje mi je dublje, zjenice mi se valjda rašire i s osmijehom očekujem svako jutro. Novi dan, nova tužba. I love to fight!

 

Očito ste još mladi i neukusni, bez pravilnog iskustva tako da Vam sve vjerujem. Nakon 5 godina prakse počet ćete se mijenjati. Ne postoji vjera i ideali tipa U2 i Led Zeppelin, to zaboravite. Postoje Vam samo ciljevi.

 

Odite na neku tražilicu i upišite Fred Rodell, Woe unto you, lawyers. Skinite, isprintajte tih 120 stranica i pročitajte ih iskreno prema sebi i svome intelektu. Vi ste pravnik, a ne svećenik ili liječnik. Moral kao što znamo nije statičan pa ga nemojte zazivati niti u jednoj raspravi a etiku još manje kada uzmete u obzir to da dodir sa njom iz hok-a ima čovjek sa 4 braka iza sebe i vježbenikom koji je dunuo ispit ko kruška a drugi put protektiran ko "naši" u Haagu jedva se iskrumpirao. Jedinu etiku koju morate opslužiti je ona prema stranci dok Vam ne odbije platiti račun. Tada brutalno morate činiti kaznena djela a kada Vas upitaju za njih poreći ćete kao i ja da sam ovo ikada napisao.

 

U očekivanju Vašeg odgovora ostajem,

sa srdačnim kolegijalnim pozdravom i velikom pusom

Vaš Kroki

 

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani...,

 

prije pola sata lokalni junkie, prototip mladog Hrvata, provalio je u moju kuću, u moj dom dok sam slagao vlastitu arhivu, u sklopu kojeg je i cvjećarna razbivši nogom staklo na vratima no zbog krhotina nije mogao ući. Slučajno sam čuo prasak jer ulica u kojoj živim je prilično prometna pa sam na vrijeme izišao van vidjevši ga kako se udaljava. I tako, bježim za njim dašćući u mobitel dežurnom operateru generalije i mislim si kako sam sretan što sam pravnik, što razumijem zlo. Mislim si, iako dršćem u sebi, kako je strah samo subjektivan i kako sada treba ubijati, klati, silovati, usmrćivati, mlatiti, sakatiti…

 

I sretan sam proklinjući svaki trenutak koji sam proveo van prava.

 

Molim te probaj me razumjeti jer znaš, ima ljudi koji nisu birali poziv. Ne smijem uvoditi ništa transcendentalno niti neke filozofije isfuravati jer nekom krivičaru ovo je smiješno kao što je i meni smiješno povećanje kapitala d.d.-a.

 

Nema ničeg van prava.

 

Ničeg.

 

Srdačan kolegijalni pozdrav!

 

p.s.

Policiji je narkoman poznat (vidi čuda) otprije tako da je moje razgibavanje bilo rekreacijsko nepotrebnog karaktera. Izgubio sam ga u mraku oko lokalne crkve no stići će ga netko drugi na nekom drugom mjestu.

 

 

:-);-):-);-):-);-):-);-):-);-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Letargični drijemež se raspada pod naletom činjenica, zar ne?

 

Surge. Kakva riječ... Surge!!!!!!

 

Ne, nisam. Do prije 6 mjeseci nisam imao ni potrebu ni želju za nečim više jer se nisam ni smatrao vrijednijim nečeg višeg. Al ima u tekstu od "Alanis", Thank you, ..he moment I let go of it was

the moment I got more than I could handle

the moment I jumped off of it was

the moment I touched down

...

 

I onda sam se poželio izgrađivati napravivši prvu grešku da sam pravo shvatio osobno. To se promijenilo nakon Rodell-a i sad je tak kak je. Prijavljeno, gledam kako drugi troše vrijeme "vani", "među ljudima", "među picama"...uuUUUUUuuuuu kako dobro, kako pametno, kako životno, a kako meni smiješno, isprazno, debilno and pointless...

 

Samo imovinske mase. Samo me to zanima. Kad kontempliram žmireći predstavljajući si ih kako se valjaju tamo gdje im je bolje, živim. Ili se barem tak činim sam sebi. :-)

 

Poželio sam više i napisao još jedan rad za postdipl.

 

Dosadan si.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost ovo što je argumentirano nema veze sa vježbeništvom koje sam komentirala tako da je za tu raspravu uopće nebitno provođenje ovrhe na doljnjem rublju i želja za klanjem :roll:

 

ali ako sa ovom ideologijom pristupate vježbenicima mogu sam reći :bonk:

 

a što se tiče svršavanja na pisanje ovrha i tužbi :lol: još dosad sva sreća nisu imale takav utjecaj na mene a nadam se da ću i nakon 5 godina svršavati ne na papire nego na divne pripadnike suprotnog spola :-P

 

ali bože moj, whatever get's you off :-D

 

Osobno, posao mi nije i nikad neće biti sve uživotu već samo sredstvo za što bolje uživanje u njemu.

 

Pozdrav "kolega" i btw uvijek postoje vjera i ideali kao i ljudi koji su preslabi da bi u išta vjerovali jer ih je netko previše puta nakurčio i jer misle da je jedini način da prežive to da postanu kao oni koje preziru.

:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Rasprava je zastranila pa da se vratim na temu...dotični odvjetnik je potpuni luđak sa dobrim zaleđem, laže čim zine, rad kod njega je školski primjer mobbinga. Držao me dva mjeseca bez ikakvog ugovora na mizernu plaću a kada je trebalo prijaviti Komori...pedala. I čujem da nisam prvi. Divim se vježbenici koja tamo radi, konjski živci!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija