Jump to content

Alkoholizam u kući


bbijeli

Preporučene objave

Imam sina 28 godina više puta bezuspješno liječen od alkoholizma.Opija se i dalje no ne želi više nikakovu liječničku pomoć.Stanje u kući je neizdrživo pogotovo što s nama živi i mlađi sin koji je maloljetan.Molim savjet,postoji li mogućnost prisilnog liječenja i kakva je procedura.Napominjem da ima tri prijave za obiteljsko nasilje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate pravo kao članovi uže obitelji kod njegovog doktora zatraziti sprovođenje na odjel psiihijatrijske ustanove uz asistenciju policije na utvrđivanje ovisnosti i početak tretmana liječenja, ako ovisnost postoji. Potrebno je dakle, da vi osobno, vaša supruga ako je prisutna idođete kod njegovog doktora i razgovarate, objesnite problem i zatrazite ovo. Ovo se radi kad osoba odbija liječenje, jedna od krajnjih mjera koje vi kao roditelji ili članovi uze obitelji mozete poduzeti. Zanimljivo je da neki doktori koji prepoznaju ovakav stupanj ovisnosti ovo ne predlažu obitelji, nego prepustaju stvar vremenu, doks e u međuvremnu događaju neželjeni događaju, koji izazivaju i traume cijelom drustvu. Nažalost, postoji i zloupotreba ovoga, međutim doktori su tu da procjene istinu i ako je zasta tako on će ostati dolje, odnosno biti zadrzan. Nejasno mi je da li je prekršajni sudac, kako ste naveli u 3 predmeta prekršaja iz čl. 4. Obiteljskog zakona odredio vašem sinu zaštitnu mjeru obaveznog liječenje od ovisnosti, jer nepridrzavanje istog također podliježe sankcijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru pa ću pokušati biti detaljniji.

Sin o kojem pišem je već bio liječen u Popovači u dva navrata(3 i 6 mjeseci)te na Rabu također dva puta (3 i 6 mjeseci) i u komuni Neovisnost u Vrbici no uz svu našu ljubav i podršku rezultata nema.Kako supruga i ja radimo odgovorne poslove imamo i mlađeg sina koji na jesen upisuje 4.razred gimnazije i s kojim na sreću nemamo nikakvih problema pokušavamo naći trajno rješenje da bi se mir vratio u naš dom i da bi mlađi imao optimalne uvjete za završetak škole i studiranje.Što se tiče suda svi pozivi za sud bili su u periodu kad je bio na jednom od liječenja tako da sudac nije smatrao potrebitim izricati mjeru obaveznog liječenja.

Kako je alkoholizam bolest nemožemo jednostavno istjerati bolesnog čovjeka na ulicu i preuzeti odgovornost da učini nešto loše sebi lil netkom drugom.Svaki razgovor o ponovnom liječenju odbija tvrdeći da on bez alkohola nemože funkcionirati te Vas stoga molim za savjet što učiniti i kako trajno riješiti problem.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija