Jump to content

Prestanak zabrane upravljanja motornim vozilima?


Yaaax

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Ostao sam bez vozačke na 3 mjeseca, i od policijskog službenika sam dobio pismo u kojem je bilo rješenje da zabrana počinje od datuma primitka koji je bio 11,5,2013 i da traje 2mj i 29 dana, sad me zanima pošto je sudac rekao tri mjeseca bi mi bilo logično da zabrana prestaje 11,8,2013 al me muči ovih 29 dana, znači 2mj do 11,7 + 29 dana, mogu li slobodno 9,8,2013 sjest u auto i vozit ili da odem provjerit u policijsku postaju? ( vozačka je kod mene cijelo vrijeme, samo je zabrana upravljanja B kategorije)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupite po rješenju, samo što zabrana upravljanja nije nikad započimala od dana primitka rješenja nego od početka narednog dana. Radi se o obaveznoj primjeni odredaba računanja rokova iz Prekršajnog zakona, a ne odredaba iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Smatra se da mjesec ima 30 dana, a uzeta je u obzir mjera opreza od 12 sati (zaokurženo na 1 dan) i zaračunata u održavanje zaštitne mjere.

 

Svejedno, da se izbjegnu neugodnosti poželjno je provjeriti u bilo kojoj policijskoj postaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Petko je objasnio bit - primili ste 11.05.2013., zaštitna mjera počela je teći 12.05.2013., određena na 3 mjeseca, dakle ističe 12.08.2013. (jer se prema Prekršajnom zakonu rokovi koji su određeni u mjesecima računaju kalendarski, što znači da rok određen u mjesecima ističe onog dana u posljednjem mjesecu koji po svom broju odgovara danu kad je rok počeo teći), međutim vama je uračunato u trajanje ove zaštitne mjere privremeno oduzimanje u trajanju od 1 dan (ne može manje), a za što je ona skraćena, tako da vam mjera ističe 11.08.2013. u 24:00h. Znači, za volan vozila B kategorije sjesti najranije 12.08.2013. u 00:00h.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija