Jump to content

upis vlasništva u zemljišne knjige


Bruki

Preporučene objave

Poštovani!

 

Prije 13 godina sam kupio vikend parcelu od nekih 500 m2, u Umagu KO BUJE, koja se nalazi na poljoprivrednoj čestici 1333/1, koja je skicom razdjeljena na 9 takvih parcela kao moja i čine jednu cjelinu. Skica je rađena prije rata od strane ovlaštene osobe. Znači, uvidom u e-izvadak vidi se da postoji 19 vlasnika, svaki sa svojim udjelom.

 

Kronologija događanja:

1997 g, navedenu parcelu kupuje moj kolega, Goran Hađić, od tadašnjih vlasnika koji su iz Beograda i to na način da oponomućuje osobu koja će odraditi kupoprodaju sa tim vlasnicima iz Srbije. U to vrijeme se nije mogla raditi legalan kupoprodajni ugovor, nego su oni napravili potvrdu kojom vlasnici iz Beograda vlastoručno potpisuju, i ovjeravaju na sudu u Beogradu, da su 1991 godine prodali tu parcelu ( 1/9 čestice 1333/1) ali zbog ratnih sukoba nisu završili kupoprodajni ciklus. Goran Hađić uredno plaća porez na promet nekretnina, podnosi zahtjevda se uknjiži u zemljišne knjige, međutim naišao je na nekakve prepreke.

2000 g. Ja i supruga kupujemo od Gorana Hađića tu parcelu, uredno plaćamo porez na promet nekretnina i do sad se nismo upisali u zemljišne knjige kao vlasnici, dok se moj poznanik koji je na isti način kupio parcelu na istoj čestici, uspio uknjižiti.

Raspitivali smo se koji je prvi korak da se uknjižimo kao vlasnici u zemljišnim knjigama, pa su tu bile različite oprječne upute, navodno da se mora nabaviti OIB za te vlasnike iz Beograda (imah ih trojca) koji bi se priložio u spis iz kojeg se vidi pravni sljed kupoprodaje te parcele.

 

Poznato mi je da se poljoprivredno zemljište nemože parcelizirat, pa Vas molim da mi date smjernice što moramo napraviti da bi se upisao kao vlasnik udjela na toj parceli.

Ako trebate dodatne info slobodno me kontaktirajte na mail: bsavi@net.hr

 

Ljep pozz iz Slavonije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija