danci111 objavljeno: 30. srpanj 2013. objavljeno: 30. srpanj 2013. postovani imam jedan problem. Poslije mamine smrti dobijo sam stan a otac je dobio pravo da zivi u stanu dok je ziv ( tako smo se dogovorili). Otac je upoznao jednu puno mladju gospodju iz slovacke koja je dosla sa svojim djetetom zivjeti u stanu, otac kaze da ju je uspijo i prijaviti: Mene zanima koja prava ona moze dobiti sto se tice stana? ja se bojim da poslije tatine smrti ja njih ne uspijem izvuc iz stana. Hvala unaprijed Citiraj
G-man odgovoreno: 30. srpanj 2013. odgovoreno: 30. srpanj 2013. Pretpostavljam da ste upisani u zemljišnim knjigama kao vlasnik stana? Ako jeste, po pitanju prava vlasništva problema neće biti, jer je ono već riješeno. Naime, vi ste vlasnik, a vaš otac ima pravo osobne služnosti na predmetnom stanu (pretpostavljam da je i ono upisano u teretovnici). Osobna služnost neprenosiva je. Međutim, gospođica iz Slovačke je već u (su)posjedu stana i samim time uživa posjedovnu zaštitu, i tu bi onda mogao nastati problem, kada oca više ne bude. Mislim na problem predaje stana u posjed vama, iako ćete vi to dobiti na sudu (jer ste vlasnik), ali će to potrajati neko vrijeme. Citiraj
bovu odgovoreno: 30. srpanj 2013. odgovoreno: 30. srpanj 2013. ako otac ima pravo uživanja nemože nikoga prijaviti ili pustiti u stan bez odobrenja vlasnika. ali ako ima pravo plodouživanje stan može i iznajmiti ili u stan pustiti koga hoće. provjeriti u policiju dali je izvršena prijava prebivališta. gospođici poslati pismeno (preporučeno i sa povratnicom ) ponudu za sklapanje ugovora o najmu stana. ako odbiju potpisati ugovor o najmu stana ili odbiju primiti pismena nezakonito koriste stan (nisu pošteni posjednici) . tužbom tražiti najam i iseljenje iz stana. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.