Jump to content

Placanje alimentacije


Sandrakonjuh

Preporučene objave

Postovanje.!!

Majka sam djeteta, od dvije god...rastala sam se i bivsi muz ne zeli placat alimentaciju..imali smo zadnji sud, i presuda je bila u moju korist..SKRBNIK SAM JA, i odredili su mu da mora unazad 2god.platit zaostatke, i kamate..te, da pocne normalno mjesec za mjesec placat...presuda je bila prije 1 mj.i dan danas on nije nista uplatio..niti placa mjEsec za mjesec..

Molila bi vas da mi date savjet sta i kako dalje...sud je sve presudio u moju korist, ali eto on i dalje se radi mutav.

HVALA VAM UNAPRIJED..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SKRBNIK SAM JA,

Korigirat ću vas malo... jeste osoba koja ima pravo roditeljske skrbi, ali baš jednako koliko i otac. Što se roditeljske skrbi tiče, ni ni jedno od vas ne prednjači niti je dobio skrbništvo niti postaje kakav skrbnik više nego li je bio i prije..

Dijete je vama povjereno na zajednički život slijedom činjenice da mu roditelji ne žive zajedno i ništa više od toga.

 

O ostatku upita se dobili savjet, a nadodajmo da od pravomoćnosti presude + nakon 6 mjeseci neplaćanja uzdržavanja kontinuirano ili s prekidom neplaćenih 6 mjeseci unutar razdoblja od 7 mjeseci, bit će ispunjeni uvjeti za odobravanje zahtjeva za privremenim uzdržavanjem od CZSS (visina u iznosu 50% minimalnog iznosa).

Koliko sve ide "brzo", možda vam to bude i najbrža varijanta uskoro... Naravno, ako odluka suda je pravomoćna već sada, inače prethodi još neko izvjesno vrijeme dok se i to riješi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam..

Ako krenem sa ovrhom, a on nigdje ne radi, i nista nije na njega, pitanje je sta ce bit dalje..dali to ima ikakvog smisla...?

Sta je sa zakonom ako je presuda pravomocna,da se odnese na socijalno, i oni pocnu placat umjesto njega..te prilikom njegovog zaposlenja, oduzimat ce mu od place...ili naravno ako ne zeli po novom zakonu, moze cak i u zatvor..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek nakon 6 neplaćenih mjeseci neprekidno ili 6 neplaćenih unutar razdoblja od 7 mjeseci (dakle s prekidom) se ispunjavaju uvjeti za privremeno uzdržavanje od czss.

 

Strašenja zatvorskom kaznom (koja jest mogućnost) ili čak njena realizacija su korisni kad osoba mogućnosti doista ima ali uporno nastoji izbjeći obvezu vjerujući da je to moguće, a potom na taj preostali način shvati da to baš i nije (bila) dobra opcija učinjenog izbora...

 

Još jedna mala korekcija, sud nije u tome presudio u vašu korist, već djetetovu: uzdržavanje je njegovo pravo a vi ga zatražili u njegovo ime samo zato jer je maloljetno i iz niti jednog drugog razloga.

 

Ako je stvar beznadežna, a mogućnosti postoje, preostaje i opcija tužiti podredno dužne uzdržavati (baka/djed po tom roditelju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija