Jump to content

Priveden za paljenje baklji a nisam palio


željko1306

Preporučene objave

Postovani molim Vas pomoc....

U subotu 24.08.2013. bio sam na utakmici Slaven Belupo - Dinamo Zagreb ,bio sma na tribini koja je namjenjena clanovima bad blue boysa . u 70 minuti izbila je bakljada. u mojoj neposrednoj blizini upaljena je baklja i bacena meni i prijatelju pod noge..nakon utakmice sam priveden ,uz objasnjenje da sam ja upalio baklju (da me je kamera snimila) ..Cvrsto i odlucno tvrdim da nisam .....Dali imam pravo otici u policijsku postaju traziti uvid u snimku prije nego dobim bilo kakvu obavijest od strane mupa?Dali smijem napustati Hrvatsku jel bi trebao za vikend na put izvan granica RH? jos jednom napominjem nisam kriv .

Sto slijedi dalje kakav je proces kolio dugo traje , nikad nisam imao problema sa zakonom ?

 

Molim Vas odgovor

Nadam se skorom odgovoru

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Protiv vas podnijet će se optužni prijedlog za počinjenje prekršaja iz čl. 39a st. 1. t. 3. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima (paljenje/bacanje pirotehničkih sredstava), za koji prekršaj je propisana novčana kazna u rasponu od 5.000,00 - 25.000,00 kuna, ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 30, a najviše 60 dana. Očito Prekršajnom sudu u Koprivnici.

 

Na sudu poricati prekršaj, pozvati svjedoke koji će potvrditi vašu obranu, kako policija veli da su vas snimili, tražiti da se pregleda snimka na sudu. Iako nije isključeno da će policija reći da su vas oni opazili u toj radnji. To će onda biti problem - vaša riječ protiv njihove.

 

Na Mup-u nećete dobiti snimku na uvid.

 

Na put za vikend možete, jer postupak će potrajati, neće to tako brzo. Zavisi od ažurnosti policije u slanju optužnog prijedloga, a zatim od ažurnosti odnosno opterećenosti predmetima Prekršajnog suda u Koprivnici. Ako se i desi najgori scenarij, kazna bude novčana (i to vjerojatno minimalna), imajući u vidu vašu dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost. Doduše, moguća je i zaštitna mjera iz čl. 32. citiranog zakona. Iako, ako snimka postoji, a vi velite da niste bacili baklju, tada će vas snimka osloboditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...i tu mi pise da me sumljice da sam pocinio prekrsaj iz cl 4 stavak1 tocka 2 ZOSNNSN-a

 

Onda ste krivo napisali, neće vas progoniti za bacanje baklje (jer to je prekršaj iz čl. 4. st. 1. t. 8., a kažnjiv prema ovom čl. 39a. st. 1. t. 3. koji sam prije naveo).

 

Prekršaj iz čl. 4. st. 1. t. 2. citiranog zakona odnosi se na "pokušaj unošenja ili unošenje u športski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su prema prosudbi redara pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja". Navedeni prekršaj prema odredbi čl. 39. st. 1. t. 2. je kažnjiv novčanom kaznom od 2.000,00 - 15.000,00 kuna, odnosno kaznom zatvora u trajanju do 30 dana.

 

E, sad, za kaj vas konkretno terete - da li pokušaj unošenja ili unošenje alkohola ili pirotehničkih sredstava, to ćete vidjeti u optužnom prijedlogu. Uglavnom, prema ovome što ste napisali, za bacanje baklje vas ne terete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u mojoj neposrednoj blizini upaljena je baklja i bacena meni i prijatelju pod noge..nakon utakmice sam priveden ,uz objasnjenje da sam ja upalio baklju (da me je kamera snimila) ..Cvrsto i odlucno tvrdim da nisam...objasnjenje kod privodenja je bilo da su na kameri vidjeli da sam ja upalio baklju.... a u zapisniku op alkotestiranju mi pise da me sumljice da sam pocinio prekrsaj iz cl 4 stavak1 tocka 2 ZOSNNSN-a

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
Ionako, jedino relevantno biti će optužni prijedlog i što će u njemu pisati. Kada ga dobijete, onda ćete točno znati za što vas terete, pa se možete opet javiti.

 

Poštovani

evo proslo je i dva mjeseca od spornog trenutka do sada nisam jos dobio nikakvu obavijest ...dali je moguce da niti necu dobiti ili jos mogu ocekivati......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani kao i sto ste rekli da ce rjesenje doci ,doslo je... :(

 

Optuzen sam za neprimjereno ponasanje na stadionu paljenje baklje (nisam palio niti imao ikakve veze sa bakljom ) kaznjen sa 1000 zato jel do sada nisam kaznjavan niti prekrsajno ili krivicno evidentiran nigdje .... ali ja nezelim ni to platiti jel nisam kriv..i vise g. policajac pise u rjesenju ime i prezime ne navodi da sam snimljen nego da me je on vidio ....sto dalje da idem u postaju kod nacelnika traziti suceljavanje sa doticnim g policajcem? jos su mi naveli da ako se zalim mogu dobiti vecu kaznu ili kaznu zatvora .....dal da pisem zalbu imam 3 svjedoka koja su bila pokraj mene s kojima nemam nikakve rodbinske veze poznanici smo samo..imam i slike sa utakmice na kojima smo prepoznali pravog krivca dali ce to sto pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Došlo je rješenje od suda ili prekršajni nalog ili obavijest o podnošenju optužnog prijedloga?

Na dnu piše uputa o pravnom lijeku tj.o mogućnosti/nemogućnosti podnošenja žalbe/prigovora.Na optužni nema žalbe jer ide na sud pa će bit tamo prilika.Na prekršajni nalog treba dat prigovor a ako je već rješenje od suda vidjet ima li se prava žalbe.

Navest svjedoke i iste tražit na saslušanju na sudu kao i suočenje s policajcem (na sudu ne u postaji).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Željko, Sivko vam je dao savjet kako postupiti. Ja ću samo dodati dvije stvari :

 

1. velite da nema snimke, to otežava vašu obranu, jer policajac će najvjerojatnije ostati kod svoje priče da je upravo vas opazio u poduzimanju radnje prekršaja, a vaši prijatelji su ionako subjektivni,

 

2. kažnjeni ste za prekršaj iz čl. 4. st. 1. t. 8. ZOSNNSN-a (paljenje pirotehničkih sredstava), za koji je prema čl. 39a st. 1. t. 3. istog zakona propisana novčana kazna u rasponu od 5.000,00-25.000,00 kuna ili kazna zatvora u trjanju od 30-60 dana, a vi ste dobili novčanu kaznu od 1.000,00 kuna, što znači da vam je sud istu prilično ublažio - bolje od ovog teško da možete.

 

Ali odluka je vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...navedeno je da imam pravo zalbe ali da mi mogu samo povecati kaznu ?

 

Imate pravo prigovora, ali ako izjavite prigovor kojim poričete prekršaj, sud nije vezan zabranom preinačenja na teže (tzv. reformatio in peius), i može vam izreći težu kaznu. Ako ne uspijete dokazati nedužnost, gotovo sigurno će vam izreći težu kaznu, moja procjena je minimalnu, dakle bez ublažavanja - 5.000,00 kuna. Razmislite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

POMOC .....

 

Poštpvani evo mene natrag ...kao i sto sam rekao zalio sam se na preksajni nalog. u prigovoru sam prilozio fotografije na kojima se vidi gdje sam se nalazio na stadionu ,naveo svjedoke koji su bili sa mnom na utakmici u mojoj neposrednoj blizi (no njih nisu zvali da prisustvuju sudu) zatrazio uvid u video snimku kao i suceljavanje sa policajcem i tuziteljem no oni naravno nisu dosli jel su "poslovno sprijeceni ".sutkinja je uzela moju izjavu , te je rekla da se proces nastavlja, i da ce svjedoke pozvati ako dode do suceljavanja. Dali je sutkinja mogla/trebala zatraziti video snimku, posto sam u prigovoru naveo da zelim uvid u video snimku? ..Sto ocekivati , koji slijed ?

 

Hvala LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija