Jump to content

Odluka o grobljima nije u skladu sa Zakonom o grobljima?


topolina

Preporučene objave

Temeljem hijerarhije propisa nadležna instuticija bi trebala u takvom slučaju primijeniti zakon. Ali nikako se ne pouzdajte u to, posebno ako je u sličnim situacijama ta institucija već dala prednost podzakonskom propisu u odnosu na zakon. Naime, to bi značilo da bi nadležna osoba trebala tumačiti propise s razumijevanjem a ne po inerciji, što je prilično rijedak slučaj i među sucima, a kamoli u državnoj administraciji. Ako i u vašem slučaju daju prednost podzakonskom propisu, nepoštivanje zakona je dobar žalbeni razlog.

 

Možete tražiti i upravni nadzor odnosno da upravna inspekcija provjeri odluku, ali nisam siguran tko je u ovakvom slučaju nadležan - županijska uprava, upravna inspekcija Ministarstva uprave ili netko treći. Ali ni od toga ne očekujte ništa, a osim toga u takvom postupku niste stranka.

 

(Ja sam jednom postupio slično za određenu odluku lokalne samouprave pa sam dobio odgovor da "odluka nije nezakonita jer nije upravni akt". Tako nešto potpisao je doktor pravnih znanosti!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija