Jump to content

darovano - prodano


mikimaus321

Preporučene objave

Ekipa pozdrav i svima hvala unaprijed na savjetima !

 

Situacija je sljedeća :

 

Parcela ima na sebi dvije kuće , staru na kraju zemlje i novu na početku zemlje čiji je vlasnik A oduvijek. Vlasnik A ima brata B koji je živio vani i B je želio da nešto ima u HR , tako da je A otišao i darovnim ugovorom mu poklonio staru kuću koju je B prepisao i proknjižio na svoje ime. U papirima stoji da je samo kuća bez dvorišta ( tako je stanje i u ZK uredu ), nigdje se ne spominje pravo na put .

 

U toj staroj kući , koja je prepisana na B , ima odvojeni dio ( ne i u papirima) koji je uvijek koristio A , jer su se tako dogovorili , ono tebi , ovo meni , ali da se ne rade svi papiri , koristi ti , ioanko si mi dao sve , a neka bude na meni radi hr papira koji su mu bili potrebni .

 

Brat B ne koristi svoj dio nikako, nedolazi , nestanuje , i par puta čujemo priču da hoće to da proda . Zaputimo se istome , i on kaže ja to ne prodajem i neću prodavat.

 

Prije par dana u sitne sate , ulijeće policijski kombi sa pasima u dvorište i inspektorima i traže neku osobu ??? Mi se snebivamo svi jer nemamo pojma o ničemu i da tu ne stanuje. Policija pretresa tu staru kuću , radi šok svima i odlazi . Sutradan na sudu , doznajemo da je brat B prodao trećoj strani tu kuću , koju je ta treća strana uknjižila na sebe i prijavila tu da žive neke osobe. Osobe su doznajemo bilie zatvorene tih dana radi trgovine drogom i sudjenje im je u tijeku. Nadjemo te osobe , ponudimo im iste novce koje su dale za kuću bratu B , i kažemo to je kod nas u dvorištu , ali oni počnu prijetiti itd...

 

Pitanje za sve Vas ? Pošto ta stara kuća nema puta , jer jedini put je preko zemlje koja je u vlasništvu brata A , mogu li oni prolaziti ? Postoji li mogućnost da se to nekako pobije taj kupoprodajni ugovor između brata B i treće strane ? Postoji li mogućnost pobiti darovnicu , u kojoj se daje pravo da se povuče samo ako je u pitanju gruba nezahvalnost (navedeno u darovnici), jer smo svi ludi oko toga. Niti znamo niti poznamo te treće osobe , kriminalce , imali neki način da im se zabrani prolaz, dolazak jer tko zna što bi mogli donijeti i pronijeti .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasnik nekretnine je osoba upisana u vlasničkom listu (iz gruntovnice).

svaki vlasnik svoju nekretninu može otuđiti kad hoće.

 

možda možete pokušati tražiti da se tužbom utvrdi ništavnim darovni ugovor,

zbog nesporazuma (nekretninu ste darovali da bi daroprimatelj u njoj živio i koristio je a ne radi daljnje prodaje ).

 

u darovnom ugovoru trebali ste navesti pravo plodouživanja.

opterečenu nekretninu nebi niko kupio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija