Jump to content

Uvid u spis, oglasna ploca


Ante1986

Preporučene objave

Bok svima,

 

imam dva pitanja.

 

Moja teta ima slučaj na sudu, vezan uz nekretninu, presuda je donesena 06.09.2005 i do danas nije postala pravomocna jer se ne moze dostaviti. 13.03 platio sam 300tinjak kuna za sudskog dostavljaca, no ni on nije uspio dostaviti presudu. Zanima me postoji li nekakav vremenski rok u kojem se to mora rijesiti i staviti na oglasnu plocu, ili je to individualna stvar suca?

 

Druga stvar koja me muci, je moj odvjetnik. Naime preporucio nam ga je moj tadasnji prijatelj, kao velikog i dobrog odvjetnika( ne znam koliko je dobar, ali je dosta eksponiran) koji ce to napraviti onako, pro bono... Od tog pro bono ja nemam nista dobrog, jer on sve radi preko lijeve noge, tako da postoji mogucnost da je presuda pravomocna ali da on to ne zna jer mu se nije dalo do suda. Zanima me kako moja teta moze dobiti uvid u spis, koji je to postupak i mora li se nekome najaviti?

 

Vjerujte mi, za mene je ovo sve vrlo konfuzno pa vas sve molim ako mozete odvojiti malo vremena da mi pojasnite neke stvari.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sizif ne radi se o kaznenom , već parničnom postupku.... dakle trebaju se primjenit odredbe zpp-a, a ne zkp-a

što se tiče pitanja može li teta pogledat spis- može, neka ode na sud sa brojem spisa i tamo će je uputit u koju pisarnicu treba otić i ona lijepo tamo ode, kaže broj spisa i tete joj ga lijepo izvade, i tada ona izvrši uvid u spis. nikom se ne mora najavit, ako se radi o općinskom sudu u zg-pisarnice za stranke rade od 9- 14h

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija