Jump to content

Žalba na presudu prekršajnog suda


anamir

Preporučene objave

Molim savjet trebam li se žaliti na presudu Prekrš. suda po gore navedenom

članku Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

U presudi je sve navedeno onako kakav je iskaz dat, tj. da ni jedna radnja

/vrijeđanje, fizičko nasilje u pokušaju/ nije namjeravana ni izvršena.

Naime radi se o pokušaju zaštite posjeda od samovlasnog smetanja pri čemu je napravljena neznatna materijalna šteta, ali je presuda izrečena

za nasilje koje je od moje strane pred policijom i sucem zanijekana,a zaista

i nije ni nastalo. U obrazloženju presude stoji da je moj iskaz neuvjerljiv i da sam oštećenog verbalno pogrdnim rječima vrijeđala držeći čekić u ruci /a to mi je trebalo da razbijem koju pločicu koje je on postavljao na mojoj terasi jer drugog načina nije bilo da bi mu se pokazalo da se tom protivim/. Još piše da je notorna činjenica da će osobu uznemiriti ako joj se verbalno prijeti držeći čekić u ruci. Sve optužujeće po mene je uzeto iz iskaza tog oštećenika, moj iskaz nije prihvaćen.

Nisam nasilna osoba niti sam išta od navedenog niti namjeravala učiniti niti učinila. Izrečena je novčana kazna, ali mene više brine presuda koja će se negdje čuvati u nekom dosjeu.

Molim savjet da li se žaliti i kako kad je sve što imam reći u svoj prilog već rečeno u mom iskazu koji je sadržan u presudi.

Ako netko ima savjet bila bi mu zahvalna i žurno je jer žalbeni rok teče.

uređeno: od burn
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riječ protiv riječi.

 

Sud se priklonio iskazu oštećenog (što se i inače radi u 99% slučajeva). Vi ni ne niječete da ste držali čekić, ako ste tako iskazivali i pred sudom, onda ste posredno priznali prekršaj. Sumnjam da sa žalbom možete uspjeti, eventualno dobiti smanjenje izrečene kazne (ako postoji osnova). Procijenite sami.

 

Što se tiče evidentiranja ove presude, ona će ući u vašu prekršajnu evidenciju, koja nije toliko bitna kao ona kaznena (osim ako ćete ići u neku zemlju za koju je potrebna viza, a u postupku ishođenja vize ćete biti dužni predati i izvadak iz prekršajne evidencije).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija