Jump to content

Izdavanje obveznog prekršajnog naloga strancima?


kole0711

Preporučene objave

Da li je moguće izdati obvezni prekršajni nalog strancu na graničnom prijelazu koji izlazi iz RH? Moje osobno nestručno mišljenje je da nije, ali pouzdano znam da policija izdaje takve naloge na graničnim prijelazima.
Moguće je a nije bitno da li izlazi jer je kontrolom utvrđen prekršaj na teritoriju RH.Postupanje kao i u unutrašnjosti RH.Može platit 2/3 kazne i u svojoj državi ili se žalit na nalog.Ili ga pak ignorirat pa će se kasnije na sudu bez njega stvar riješit.Ukoliko je državljan EU-a neplaćanje kazne po izdanom nalogu ili rješenju suda riješit će porezne uprave RH i njegove države a ukoliko nije državljan eu-a (ako ga kasnije kontroliraju) bit će mu zabranjen ulazak dok ne plati kaznu.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma možda je moje pitanje nerazumljivo, stvar je u tome da u Prekršajnom zakonu u čl. 221 se govori o žurnom postupku gdje u stavku 1. toč. 5. stoji da će se žurni postupak provesti protiv okrivljenika koji nema stalno prebivalište i boravak u RH. Neki granični prijelazi strancima izdaju prekršajni nalog, dok na drugima to nije moguće nego se kazna naplacuje odmah. Malo me to zbunjuje a nisam stručan po tome pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija