Jump to content

Otkaz


tuma

Preporučene objave

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja. Pokušala sam nać nešto slično svom problemu, ali nisam uspjela pa ću jednostavno počet ispočetka. Bila sam na razgovoru za posao kod jedne osobe, za rad u trgovini, i nakon nekoliko dana mi je rekla da sam primljena i da će me nazvat kada da dođem ponovo. Nakon dva ili tri dana nazvala me, i to valjda prisilno, i rekla mi je da nisam prikladna za rad prodavacice, da sam preniska, da me nitko ne vidi i da sam pretiha. Istina je nisam ne znam kako visoka ali svejedno. Zatim sam isla na jos jedan razgovor za rad na kiosku, gdje mi je također čovjek rekao da sam primljena, te mi je slijedeći dan poslao poruku kako ja ipak nisam kvalificirana za taj posao jer sam preniska. Sada moje pitanje je, da li ja imam neka prava se žaliti na to i ako da što i gdje moram napraviti. Jer mislim da nije u redu da se čovjeku ne pruži šansa za posao samo zato jer je nekoliko cm nići od drugog. Hvala unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

ovako,oko god i pol sam prijavljena na neodredeno vrijeme.moj poslodavac je poludio na moje pitanje kada je placa(posto svaki mjesec kasni) i drugi dan mi je rekao da vjerovatno mi daje otkat,tj da sam mu dan prije rekla da JA dajem otkaz(sto nikad nisam)!da li imam kakva prava za naknadu sa burze?i dali mogu dobit otkaz prva ako je jedna na odredeno vrijeme i kojoj istice sada ugovor,a nas jos dvije na neodredeno?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 112. st. 1. Zakona o radu - otkaz mora imati pisani oblik. S obzirom ga vi niste dali, po svemu sudeći, očito ćete ga dobiti. Kada (i ako) ga dobijete, imat ćete rok od 15 dana da podnesete zahtjev za zaštitu prava. Razlog za otkaz mora biti opravdan i obrazložen - ovo što ste napisali da je vaš poslodavac rekao, definitivno nije opravdan razlog. Kada i ako uopće (možda se šef malo "ispuhao") dobijete odluku o otkazu, možete se opet javiti ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija