Jump to content

Porodiljni i ugovor na određeno


topolina

Preporučene objave

Poštovani,

 

radim na određeno već nekoliko godina. Svaki put mi produžuju Ugovor. Sad mi Ugovor ističe u 5 mj. Na početku sam trudnoće (1mj).

Zanima me ako otvorim bolovanje zbog komplikacija da li mi mogu otkazati svejedno Ugovor u 5 mj. ili mi se produžuje za cijelo vrijeme porodiljnog?

Molim vas za pomoć i da mi netko sve to malo pojasni ako zna jer ja sam načula svakakve priče i ništa mi više nije jasno.

Da li mi je dovoljan samo Zakon o radu da proučim sve vezano za moj slučaj?

Hvala svima na odgovorima.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nova sam ovdje pa me zanima jedna stvar.

Trudna sam 11 tj. Radila sam u firmi godinu i 7 mjeseci bez prestanka. Nakon toga sam primala sa biroa 2 mj naknadu i vratili su me u firmu raditi. Firma zna situaciju i rekli su mi da mogu ici na porodiljni da necu dobiti otkaz. Sad mene zanima koliko dugo moram raditi da bi mogla ici na porodiljni tj otvoriti komplikacije da dobivam punu naknadu place? I dali bi mi priznali onih godinu i 7 mjeseci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, evo mog pitanja..

kod istog poslodavca radim oko 2,5 god. neprekidno, ali zaposlena sam na određeno vrijeme. sada sam trudna oko 6,5 mj. na komplikacijama sam, znači dobivam 100% plaću kao naknadu. međutim, jučer nosim doznake na posao, i doznajem da mi ugovor neće bit produžen, odnosno sa 25.11. mi prestaje radni odnos. porodiljni bi trebala otvoriti baš u to vrijeme (znači 22. do 25.11. - ovisi koji mi definitivan datum gin. odredi). što će se sada dešavati? da li postoji neka šansa da ostvarim pravo na punu plaću prvih šest mjeseci ako taj porodiljni zaključim i sa zadnjim danom trajanja ugovora, ili mi sada sve pada u vodu, odnosno, da li se onda sa 1.12. moram javiti na zavod kao nezaposlena, da bi ostvarila barem minimalnu naknadu?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija