Jump to content

Prometna nezgoda-Prekršajni postupak


Marac W

Preporučene objave

Poštovani trebam savijet

 

Imao sam manju prometnu nezgodu,doslovno udaranje retrovizorima,šteta je bila nešto malo manje od 200 kn...

 

tereti me se za prekršaj iz članka 43.stavak 2.kažnjivo po članku 43.stavak 3. s primjenom članka 293.,stavak 1 zakona o sigurnosti prometa na cestama pa se na temelju toga izdaje kazna od 1000 kn + troškovi 100 kn.

 

priča ide ovako

 

"AA" upravljao je osobnim automobilom južnom kolničkom trakom u smjeru istoka.dolaskom do kbr "101" započeo je obilaziti vozila koja su bila nepropisno parkirana djelomično na kolniku,a djelomično na nogostupu,a da se nije uvrjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu te je svojim vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i udario u lijevo bočno ogledalo osobnog automobila kojim je upravljala "BB".

 

prešao sam možda 20 cm,i da se osoba "BB" malo pomaknula bez problema se mogu mimoić dva auta.kriv sam u redu! ali kad se ovi iz suprotne trake auti nebi malo pomaknuli bliže rubniku doslovno se tokom dana nebi moglo proć ulicom,jel sigurno ima 30,40-tak nepropisno parkiranih automobila.zanima me jel se mogu nekako žalit na tu novčanu kaznu od 1000 kn,na temelju tih nepropisno parkiranih automobila.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žaliti se možete uvijek, pitanje je što ćete postići s tim.

 

Vaša krivnja u ovom slučaju je čista. Dakle, vi ste mogli poduzeti navedenu radnju, ali tek kada ste se uvjerili da je možete poduzeti bez opasnosti po druge sudionike u postupku. Pošto to nije bilo tako, počinili ste prekršaj. Krivnja (u kaznenom i prekršajnom pravu) nije djeljiva - svatko odgovara 100% za svoje nedjelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da sam kriv,ali kažem to je nepravendo jel onda druge službe ne obavljaju posao zbog neprpisnog parkiranja,a pošto je u blizini državna institucija pa očito pauk nemsije tamo ni proć :glavomozid:

 

Piše da ukoliko okrivljenik u zadanom roku lati 2/3 izrečene novčane kazne smatrat će se da je kazna u cjelini plaćena.

 

znači ako uplatim cca 680 kn da će to bit dovoljno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija