Jump to content

imam li pravo na otpremninu


SIRENAS74

Preporučene objave

Poštovanbje imam pitanje .Zanima me dali imam pravo tražiti otpremninu ,budući sam nakon pet i pol godina dobil anovi ugovor tj degradirana san na nižu plaču i niži položaj radim u trgovini bila sam voditelj sada sam prodavač.mOGLA SAM PRIHVATITI ili ne ,prihvatila jer si nemogu priuštiti da budem bez posla.Moja firma ima hipermarket i još tri odvojena dučana ,,mnoge moje kolegice pa i ja poslane na razgovor na te druge dučane žele nas prebaciti jer tamo ima puno ljudi na ugovor i svi dobijaju otkaze a nas bi na njihova mjesta stavili . .Sada me žele prebaciti u drugi dučan ,pitala sam za otpremninu direktor mi rekao da nemam prava ,dali je to istina jer em sam degradirana em sa manjom plačom em me misle preseliti ,ja bi radije uzela otpremninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo na otpremninu, ali samo ako Vam poslodavac uruči poslovno ili osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu. Minimalni iznos Vaše otpremnine trebao bi iznositi 1/3 prosjeka vaše zadnje tri plaće x 5, osim ako veći iznos otpremnine nije propisan vašim Pravilnikom o radu ili Kolektivnim ugovorom. Ako želite nastaviti raditi kod sadašnjeg poslodavca potpišite novi ugovor o radu ili sačejkate otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu i potpišite ponuđeni ugovor, ali tada necete imati pravo na otpremninu. Isto tako, nemojte popisivati nikakvi sporazum prestanka radnog odnosa ili slično jer nećete imati pravo novčanu naknadau na HZZ-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolko sam ja shvatio Sirenu, upravo se u njenom slučaju to i desilo.

 

Hvala na odgovorima ,hmm upravo to s ei desilo znači bila sam primorana potpisati ugovor ,i sada me sele na drugo radno mjesto sa manjom plačom,a nitko to nije rekao da neću imat pravo na otpremninu ako ugovor potpišem ,šta mi je sada činiti ako sam nezadovoljna premještajem i radnim mjestom ,ako dam otkaz sve gubim ,šta mi je činiti da mi oni daju otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Nemojte ovo raditi, jer ovako ćete dobiti ili izvanredan otkaz ili redovan otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika, nakon kojih možete zaboraviti na otpremninu i niz drugih prava.

 

Pozdrav ,imam još jedno pitanje ,trenutno je status quo,poslana sam par dana u taj drugi objekat kao na neku probu ,hmm od tada niko ništa ne govori ,e sada ja neželim tamo ići zbog mnogo razloga ,šta mi je činiti ,dali mogu dobitiotkaz ako ne pristanem na premještaj ukoliko m ešalju ,dali imam pravo tražiti da se i meni nekako udovolji budući sam primorana na to,.a rečeno mi je kao da gledaju moju dobrobit da mi bud ebolje zbog promjen eugovora i plače ,dali imam pravo onda i ja tražiti da se u nekim segmentim audovolji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija