Jump to content

Prijetnje i napad


njokica79

Preporučene objave

Lijep pozdrav!

Pokušat ću što sažetije predočiti svoj problem....Već 20ak godina traje uznemiravanje koje nada mnom i mojom obitelji provodi jedan fanatik (nazivam ga tako jer nemam za taj oblik ponašanja prikladniji pojam).

Svemu je uzrok moje upoznavanje i dopisivanje s njim dok sam još bila 14ogodišnjakinja.

Kasnije se to pretvorilo u njegovu opsjednutost time kako sam ja njemu suđena ...bla, bla, bla...i kako moram biti njegova.

On je državljanin Srbije, a ja Hrvatske.

Sve te godina ja ga nastojim ignorirati, ali svaki put kad s rodbinom posjetim rodbinu u Srbiji, on napravi neki incident. Gotovo uvijek je o tome obaviještena tamošnja policija. Svi su moji tel. brojevi već nekoliko godina njemu tajni, uključujući moju adresu i novo, vjenčano prezime.

Ove je godine iz zasjede skočio na automobil u pokretu u kojem smo bili suprug i ja sa svoje dvoje malodobne djece i razbio nam sjekirom stakla na automobilu. Da nismo odjurili s automobilom, ne znam što bi dalje učinio. Sve smo uredno prijavili tamošnjoj policiji. Na policiji smo dali izjavu i svoje podatke i rečeno nam je kako ti podatci nisu tajni, pa ih i dotična osoba može vidjeti.

Zanima me imam li temelja za bilo kakvu tužbu, kakvog tipa i ima li ikakve svrhe uopće tužba, ako ga ona u tom ponašanju ne može spriječiti?

 

Zahvaljujem na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo se naziva tzv. sindromom femme fatale.

 

Njokica, ovo sve se dešava u Republici Srbiji. Prijavili ste njihovoj policiji, odnosno miliciji (da budem pojmovno korektan), oni naravno nisu ništa napravili, a i iz vašeg opisa ovdje jedino što mi pada na pamet od kaznenih djela jeste oštećenje tuđe stvari, nekog drugog kaznenog djela ja ne vidim - OSIM ako sjekirom nije napao nekog od vaše pratnje ili vas osobno. Drugo opisano ponašanje može u najgoroj varijanti biti okvalificirano kao prekršaj. Koji? Nemam pojma, jer o srpskom prekršajnom pravu ne znam ama baš ništa.

 

Tužba? Razmislite koliko će vam to donijeti koristi. Najbolje je kloniti se takvog luđaka. Ili u posjet ići sa zaštitarima. Svaka druga varijanta rezultirati će već dobro poznatim vam scenarijem. I molite se Bogu da ne odluči "prijeći granicu" razlikovanja dobra i zla, što je kod ljudi njegove vrste čisto kockanje s vaše strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija