Jump to content

Hrvatsko drzavljanstvo


anonimno

Preporučene objave

je napisao:

UDANA SAM ZA HRV DRZAVLJANINA.Po zakonu imam pravo podnijeti zahtjev za drzavljanstvo poslje 3godine braka.

Zanima me da li postoji neki nacin da to ostvarim prije?

Da li nesto moze uticati na to da ga dobijem prije.POSAO ili ???

 

Nakon 3 godine imate pravo na stalni boravak, a nakon što ga dobijete, možete zatražiti prijem u hrvatsko državljanstvo.

 

Postupk odobrenja stalnog boravka traje do godinu dana, dok roka za rješavanje prijema u državljanstvo nema, a u prosjeku traje do 3 godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Odredbom članka 8. stavka 1. točke 3. Zakona o hrvatskom državljanstvu, propisano je da prirođenjem može steći hrvatsko državljanstvo stranac koji je podnio zahtjev za primanje u hrvatsko državljanstvo ako je do podnošenja zahtjeva imao prijavljen boravak najmanje pet godina neprekidno na teritoriju Republike Hrvatske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o strancima (NN79/07) nakon 4 godine odobrenja privremenog boravka možete tražiti autonomni boravak, a nakon 5 godina stalni boravak, s tim da za stalni boravak treba položiti poznavanje hrvatskog jezika. Tek nakon toga možete zatražiti hrvatsko državljanstvo ako ga tražite temeljem braka. Prema starom Zakonu o strancima (NN109/03) bilo je potrebno imati odobrena 3 privremena boravka da bi se tražilo stalni boravak,no sada je 5 godina. Jedina novina je autonomni boravak. Pogledajte si u Zakon o strancima.

 

Raditi možete i ako imate odobrenje privremenog boravka temeljem spajanja obitelji jer vam ne treba radna dozvola, s tim da morate imati u putovnici etiketu odobrenja boravka, s poslodavcem sklopiti ugovor o radu, ishodovati radnu knjižicu i to je to. Najkasnije 30 dana prije isteka privremenog boravka morate podnijeti zahtjev za produženje, bolje je i dva mjeseca prije tako da vam se ne desi da vam boravak istekne jer ako vas u to vrijeme čopi inspekcija rada tada ste u prekršaju jer radite prije nego što vam je odobren privremeni boravak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija