Jump to content

Promjena vlasnika-ugovor o iznajmljivanju?


Marisol55

Preporučene objave

Dobar dan! Molila bih vas za pomoć u vezi jednog problema. Moja baka je kupila poslovni prostor te ga iznajmljivala, potpisala je ugovor o zakupu poslovnog prostora na neodređeno vrijeme sa jednom firmom. Sada je taj isti prostor prepisala na mene, dakle ja sam novi vlasnik. Međutim došlo je oko neslaganja između mene i firme u vezi visine najamnine pa bi zatvorili taj ugovor koji je potpisan između firme i moje bake. Zanima me procedura, kako i gdje se može zatvoriti taj ugovor? Šta se radi u vezi otkaznog roka koji je predviđen na mjesec dana po ugovoru. I da li ja kao novi vlasnik prostora automatski preuzimam sve odgovornosti tog ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da li ja kao novi vlasnik prostora automatski preuzimam sve odgovornosti tog ugovora?

 

Tako je.

 

Zanima me procedura, kako i gdje se može zatvoriti taj ugovor? Šta se radi u vezi otkaznog roka koji je predviđen na mjesec dana po ugovoru.

 

Poslati drugoj ugovornoj strani poštom preporučeno uz povratnicu pisani otkaz ugovora, uz naznaku poštivanja otkaznog roka koji je preciziran ugovorom - mjesec dana. Rok počinje teći od idućeg dana od dana primitka vašeg dopisa od druge ugovorne strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija