Jump to content

oslobađanje placanja dopunsog osiguranja-tumacenje zakona


njunju

Preporučene objave

zivim u stanu sa mamom i cerkom-ja radim,cerka na zavodu,mama sa malom mirovinom.pretpostavljajuci da imam pravo na oslobodenja placanja odem ja na zavod predat zahtjev ALI-da bi dokazala da smo nas tri same zena mi trazi rodne listove u slucaju imanja muzeva na drugoj adresi...jer u slucaju da ih imamo zbog njihovih primanja ne bi imala pravo.ja sam razvedena, ok-al mama ima muza,mog tatu koji zivi na drugoj adresi. kazu oni-aha, postoji jos i on, racuna se i njegovo! ali smo skuzile da na racun njega bi i imala pravo dobit jer kad zbrojimo prihode nas tri, prelazim za 70kn godisnje preko dozvoljenog, a kad racunamo njega ko clana obitelji posto ima mirovinu od 870kn-dobro ulazimo u prosjek. tada su tete zakljucile da se on ne vazi jer ne zivi na istoj adresi. a u startu su same trazile da ga prikazem na zahtjevu jer je mamin muz. sad vise ne znam sta da mislim-molim pomoc nekog ko je poblize upoznat s pravilima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na to da je zakonom propisano da sredstva za premiju dopunskoga zdravstvenog osiguranja koje provodi Zavod osiguravaju se u državnom proračunu za osiguranike osigurane osobe čiji prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini ne prelazi iznos utvrđen člankom 14.b Zakona (1.516,32 kn), a da je Pravilnikom propisano da Osigurane osobe iz članka 14.a točke 6. Zakona kojima u skladu s člankom 14.b Zakona ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini iskazan po članu obitelji zajedničkog kućanstva, mjesečno nije veći od 45,59% proračunske osnovice, ostvaruju pravo na plaćanje premije iz državnog proračuna, a ako idemo onom logikom da se Pravilnikom kao detaljnije propisuje ili opisuje nešto što se temelji na Zakonu tada: on ne bi ulazio u obračun jer nije član obitelji zajedničkog kućanstva, već "samo" član obitelji, no s obzirom na mogućnost šarolikosti tumačenja ovako nečeg dopuštam i to da će netko reći da je u Vašem slučaju povoljnije primjeniti direktnu Zakonsku odredbu koja govori samo o članu obitelji, pa eto od te dvije varijante možete zatražiti i nekakvo tumačenje ili izdavanje prvostupanjskog rješenja kod tijela koje provodi gore navedeno....... odnosno tamo ćete tada u odgovarajućem postupku i dobiti meritorno tumačenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija