Jump to content

Redoviti student - Ugovor o radu


GoogleGuy

Preporučene objave

Pozdrav,

 

pretragom sam nasao neke stare postove, i to vecinom bez nekih konkretnih odgovora, pa cu ponoviti pitanje koje ce vjerujem zanimati mnoge.

 

Da li ja, kao redoviti student u tijeku akademske godine, se mogu zaposliti na ugovor o radu? Opcija prebacivanja na u izvanredni status ne postoji jer je akademska godina tek pocela.

 

Surfajuci, vecinom vidim da to NIJE DOZVOLJNO, ali je IZVEDIVO.

Isto se da zakljuciti iz nekih primjera iz moje okoline, npr. jedan prijatelj radiu jednom poduzecu lokalne uprave kao redoviti student, a drugi pak u T-Com-u.

 

Dobio sam ponudu za posao koju u ovo tesko vrijeme nema smisla odbiti, i stoga sam voljan i riskirati i poceti raditi...

 

Savjeti dobrodosli...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citajuci to:

 

"Zloupotreba studentskih ugovora je tema koja je izuzetno važna za Državni inspektorat, jer ako inspektor u inspekcijskom nadzoru utvrdi da kod poslodavca radi student bez ugovora o djelu redovitog studenta (npr. nije član nijednog Posrednika ili nema status redovitog studenta, ili nema ugovor o djelu redovitog studenta na svoje ime), i to na obavljanju posla koji s obzirom na narav i vrstu rada te ovlasti poslodavca ima obilježje posla za koji se zasniva radni odnos, a poslodavac sa radnikom-studentom nije sklopio ugovor o radu ili mu nije uručio pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru o radu prije početka rada, odnosno nije ga prijavio na obvezno mirovinsko i/ili obvezno zdravstveno osiguranje s prvim danom početka rada ili na odgovarajuće radno vrijeme, smatra se to klasičnim radom „na crno“."

 

Izdvajam dio

 

"...i to na obavljanju posla koji s obzirom na narav i vrstu rada te ovlasti poslodavca ima obilježje posla za koji se zasniva radni odnos, a poslodavac sa radnikom-studentom nije sklopio ugovor o radu ili mu nije uručio pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru o radu prije početka rada..."

 

Iz ovog drugog citata iscitavam da poslodavac s radnikom (redovitim studentom) ipak moze sklopiti ugovor o radu.

 

Zbunjen! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija