Jump to content

MORH-odlazak u mirovinu


marjanowski

Preporučene objave

Postovani!

 

Zanima me koji su uvjeti potrebni za odlazak u mirovinu,u svjetlu novoga Zakona u sluzbi u oruzanim snagama RH (Narodne novine 73/13) za profesionalnog vojnika (od 1996.god u sluzbi u OS RH)

 

Naime,po clanku 225 istoga zakona stoji:

 

(1) Djelatni vojnik/mornar koji je u djelatnu vojnu službu primljen na neodređeno vrijeme ostaje u djelatnoj vojnoj službi dok ne navrši 20 godina staža osiguranja.

(2) Časnik zatečen u službi u Oružanim snagama na dan stupanja na snagu ovoga Zakona koji ima srednju stručnu spremu ostaje u djelatnoj vojnoj službi dok ne navrši 20 godina staža osiguranja.

(3) Osobe iz stavaka 1. i 2. ovoga članka izdvojit će se iz Oružanih snaga prema godišnjem planu izdvajanja osoblja, a najkasnije do 31. prosinca 2016.

 

 

 

Pitanje glasi,na kojih 20 godina staza clanak govori,da li samo na staz u OS RH ili sveukupno,staz u civilistvu+staz u OS RH =20,ili iskljucivo efektiva u OS RH?

 

Isto tako,za odlazak u penziju,prosjek kojih godina i mjeseci se uzima pri obracunu prosjeka penzije (prosjek 10 godina,3 zadnja mjeseca,ili nesto trece..?)

 

U svjetlu ocekivanoga novoga obracuna placa,tj pravilnika kojim bi se bitno povecala placa za DVO/mornare da li ce navedeni dodatak (ako ga bude) ulaziti u prosjek za izracun place,ili je taj dodatak izvan mase za obracuna osnovice za mirovinu,naravno ako ga bude.

 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija