Jump to content

sudsko iseljenje


Tommy5

Preporučene objave

dobili smo presudu općinskog i županijskog suda za ispražnjenje, iseljenje i predaju u posjed našeg stana - korišenog od "neprijatelja" nazovimo ih tako

 

što je potrebno napraviti da postupak ovrhe za iseljenje prođe u redu, jer očigledno "neprijatelj" neće milom

 

1. pokrećemo li novi postupak ili se sud ravna po pravomoćno donesenim rješenjima prvostupanjskog i drugostupanjskog suda - pa samo šalje ovršitelja u pratnji policije da se iseljenje, ispražnjenje i predaja u posjed obavi?

 

2. što je potrebno osigurati (napraviti) da ta ovrha prođe iz prve

 

3. koliko traje vremenski - od zadnje presude do same ovrhe i ovisi li o ćemu,

 

svi ostali osobni utisci i znanja o materiji su više nego dobro došli

 

hvala :policajac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

takav vid ovrhe je poseban ovršni postupak koji se pokrece i provodi na vash prijedlog,a na temelju ovršne isprave kojom je utvrđena tražbina na ispražnjenje i predaju nekretnine,sto je u vasem slucaju pravomocna sudska presuda,no morate pricekati istek paricionog roka koji je naznacen u izreci presude.

U istom postupku mjesno je nadležan sud na čijem se području nekretnina nalazi,a

provodi se tako da sudski ovršitelj, nakon što udalji osobe i ukloni stvari s te nekretnine, predaje nekretninu u posjed ovrhovoditelju.

Ispražnjenju i predaji nekretnine može se pristupiti nakon proteka osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi ovršeniku i prije njegove pravomoćnosti.

Sud je dužan, kad je to potrebno, protiv osoba koje ometaju provedbu ovrhe izreći novčane ili zatvorske kazne,a na zahtjev suda, policija i služba socijalne skrbi dužni su pružiti svu potrebnu pomoć provedbi ovršnih radnji,dok je potrebnu radnu snagu i prijevozna sredstva radi provedbe ovrhe dužan osigurati ovrhovoditelj, na zahtjev sudskoga ovršitelja, koji ovrhovoditelju mora biti priopćen najkasnije osam dana prije provedbe ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala M,

 

znači po isteku paricijskog roka, samo zatražim od suda da pristupi ovrsi po već presuđenim presudama, ok. Je li to novi postupak ili ovisi o rasporedu ovršitelja pa on automatski u prvi slobodan termin uvrštava i ovu ovrhu.

 

Interesira me također osim radne snage i prijevoza, je li potrebno javno skladište ili nekakvo privremeno skladište ukoliko "nemaju gdje" sa stvarima - radi se o dvije odrasle osobe, tako da CZS rad neće biti potreban ali policija možda bude čisto da sve protekne u mirnom ozračju?!!

 

Nisam te razumio ovo zadnje - na zahtjev sudskog ovršitelja koji ovrhovoditelju mora biti priopćen .... .

 

Ima li još kakvih "poteza" koje bi valjalo predvidjeti da sve prođe u redu. Zašto pitam jer imaju lukava i stara odvjetnika koji je i do sada na sve moguće načine rastegao postupak pa zato pitam.

 

Puno hvala Matrix :hekla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,radi se o novom postupku,koji se provodi na temelju ovrsne isprave,nastale u parnicnom postupku.

Slabo ce odvjetnik nesto promijeniti u konkretnom slucaju,izuzev da pokusa razvlaciti postupak,npr izjavljenim prigovorom na rjesenje o ovrsi.

 

Hvala,

 

znate li koliko dugo traju cca ti postupci, ovršni, tj. koliko od paricijskog roka kada ćemo zatražiti sudsku ovrhu do samog čina ovrhe može proći?:azdaja:

 

POzzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija