Jump to content

Nadstojnički stan - tko je vlasnik?


korisnik80

Preporučene objave

Pozdrav,

prije nego se upustim u borbu s birokracijom, pokušavam sakupiti relevantne informacije.

 

Naš primjer: tijekom 2009 smo kao podstanari uselili u tzv. nadstojnički stan (stan u stambenoj zgradi sa nekih 40-50 stanova možda, u Zagrebu, Trešnjevka). Želim saznati tko je točno vlasnik toga stana, obzirom predstavnik stanara nešto 'mulja'.

 

Imam broj kat. cestice, broj posjedovnog lista. Na stranicama katastar.hr, pretragom dolazim i do podataka o posjedovnom listu gdje kaže: Pos. list broj XX, a ispod dio Upisane osobe: 1/1 Grad Zagreb, Trg S. Radića 1. Dakle, misli se na česticu?

 

Ukratko, da provjerim:

  • U ZK odjelu suda - vadim ZK izvadak koji je je "dokaz o vlasništvu ili nekom drugom pravu koje može biti predmet upisa u zemljišne knjige". --> misli se na nekretninu tj. STAN?
  • [inače, online pretraga ZK ( na http://e-izvadak.pravosudje.hr/pretraga-zk-ulozaka.htm) ne pronalazi česticu. Kad upišem broj čestice i ostalo javi "Čestica XX nije pronađena!".]

 

 

  • U katastarskom uredu - prijepis posjedovnog lista i kopija katastarskog plana. "U posjedovne listove upisuju se korisnici katastarskih čestica i unose pisani podaci o katastarskim česticama (broj, adresa, način uporabe, izgrađenost, površina)." --> odnosi se samo na česticu?

 

Ako za vlasništvo STANA moram u gruntovnicu po ZK izvadak, ZK izvadak je javno dostupna isprava tj. mogu zatražiti? Ako da, okvirna procedura, neki zahtjev, biljezi..?

 

Ako sam nešto propustio/krivo shvatio, slobodno korigirajte.

 

 

Hvala i pozdrav,

Tome

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Broj kat. čestice u sudu i katastru ne mora biti isti...

 

ako si vlasnik stana u zgradi, onda bi zgrada trebala biti uplanjena u katastru, etažirana u zemljišnoj knjizi gdje bi se vi kao vlasnik trebali naci na određenoj etaži, određenog stana....

 

ako nije takvo stanje, onda papiri sa zgradom nisu sređeni, što u zemljišniku (gruntovnici) što u katastru

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija