Jump to content

Ovrha sudski postupak


vlac

Preporučene objave

Prije 13 godina pokrenut je sudski postupak, bila je riječ o napadu na mene od strane skupine pijanih osoba. Policija je tada izašla na uviđaj, počinitelj je uhvaćen, država je zaključila da je kriva jedna od osoba i kao maloljetniku su mu uveli mjeru pojačanog nadzora. U međuvremenu su moji roditelji izgubljeni, ne znajući što da rade, unajmili lokalnog odvjetnika i pokrenuli privatnu tužbu kako im je sugerirano. Od tada je prošlo puno vremena, do mene nije stizala apsolutno nikakva pošta ni informacija, a odvjetnik se redovito nije javljao na telefon ili je obećao poslati neke informacije ali se nekon nekoliko dana pravdao da je zaboravio. Ljut na tog odvjetnika, pomirio sam se sa sudbinom i prestao ga zvati i raspitivati se o slučaju prije 7-8 godina, pretpostavljajući da je nastupila zastara.

 

Prije 2 dana ovršnim postupkom mi je sa računa uzeto 2000kn. Nisam dobio niakakvu informaciju da će se to dogoditi, nisam znao ni zbog čega se to dogodilo, nikvu opomenu, račun, rješenje, apslutno ništa. Adresa nije mijenjana, nikad.

 

- je li sam taj postupak zakonski? Mogu li vam tako ovršiti primanja bez da znate zašto, te bez da vas kontaktiraju?

- na rješenje koje sam preuzeo u FINI piše da imam pravo žalbe 3 dana, na nešto što sam trebao dobiti prije 2 mjeseca? Što sada napraviti?

- je li moguće da je sve te obavjesti dobivao odvjetnik, čak i ovu o ovrsi?

- troškovi na rješenju su u vezi sa sudskim rješenjem i žalbom na to rješenje prije 1 godine. Nisam uopće znao za to, a još manje sam se žalio na isto? Što poduzeti oko toga, što napraviti kada odvjetnik tako nešto napravi na svoju ruku - a pretpostavljam da je napravio?

- kako raskinuti bilokakvu vezu sa tim odvjetnikom?

- kako sam ja kao privatni tužitelj mogao izgubiti ako je sve jasno kao dan i ako je država dobila taj isti slučaj protiv tog napadača?

- je li moguće da 13 godina to nije ušlo u zastaru?

 

Hvala unaprijed na svim odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Vlac, javite se svom odvjetniku i s njim riješite sva ova pitanja, budući bi s naše strane bilo čisto hipotetiziranje, jer ne samo da mi ne znamo konkretne podatke, već ih ni vi sami ne znate.

 

Inače, sve se ovo moglo prevenirati, da je vaš odvjetnik postupao kako treba i obavještavao vas o toku postupka, ali s druge strane i da ste vi kao stranka (ili vaši roditelji), s "vremena na vrijeme" nazvali dotičnog ili otišli u njegov ured i priupitali u kojoj je fazi postupak. Za "prolivenim mlijekom" nema smisla plakati, ali možda se još nešto dade spasiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav , imam malo kompliciranije pitanje : naime susjedi ispred nas su se dokopali čestice zemlje koja se nalazi iza naše kuće a susjedi nemogu nikako doći do te čestice jer bi morali preskočit zid da dođu meni u dvor onda proći kroz kuču da bi tek onda došli u moj vrt tj dotičnu ćesticu . prva ovrha je bila nedavno i sudski ovršitelj nije imao kako doći do te čestice da je preda u posjed , pa je krenuo meni u dvorište koje je bilo zaključano a vlasnik toga dvorišta i kuće je moja majka u vlasništvu 1/1 . ovršitelju smo rekli da nemože uć u privatno vlasništvo što je on naveo kao da mi nismo omogučili ovrhu i pustili do čestice . Neki dan dobijamo zaključak od suda bez obrazloženja gdje sud nalaže izlazak istih osoba + bravar koji im treba otvorit vrata ???!!! i sad ja sam već obavjestio sve novinare neka budu spremni jer će bit nazočni zakonskoj provali u privatnu imovinu . eto toliko ako imate kakvu korisnu informaciju slobodno recite , hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija