Jump to content

prelazak iz jedne u drugu školu o polugodištu


Tony4U

Preporučene objave

Do 31. ožujka tekuće godine je moguće promijeniti školu (isti obrazovni program), a iza tog roka u slučaju preseljenja iz mjesta u mjesto.

 

Ono prvo je mogućnost, dakle može rezultirati i odbijenicom radi limitiranih kapaciteta, jednako kao i radi nevoljkosti mijenjati organizaciju rada za tekuću godinu ili tjedno zaduženje jednom od učitelja koji je zadužen dijelom kurikuluma koji se provodi individualnim radom ovisno o obrazovnom programu i njegovom stadiju obrazovanja moguće u rasponu 45-90min/tj.

Ono drugo je dužnost škole (podebljana uvjerenjem o prebivalištu).

Od primitka obavijesti o upisu u drugu školu, prva je dužna izdati prijepis ocjena u roku od 7 dana.

 

 

Kod umjetničkih škola obratite pozornost na sitnicu- školovanje je moguće prekinuti i nastaviti ponovno sljedeće godine, ali to ovisi o odluci učiteljskog vijeća škole u kojoj učenik nastavlja obrazovanje.

Ako je riječ o promjeni prebivališta djeteta, bilo bi razborito prevenirati priliku za odbijenicu koja ovisi o odluci unutar ustanove. U ostalim slučajevima je svejedno jer jer riječ o odluci istog tijela tj istom načinu.

 

 

Neke od ovih ustanova vape za novom djecom, a neke nisu oduševljene pa nastoje izbjeći prelaske, ako je moguće. Ujedno, nije tajna da je već desetljećima (a i danas), bez obzira na popunjenost kapaciteta ili (ne)spremnost prihvata još kojeg učenika, najjednostavniji prelaz onaj koji je unaprijed dogovoren, a učitelj glavnog predmeta također već određen, dijete upoznalo njega, on dijete. Ovo, naravno, nećete naći u tekstovima propisa koje ste tražili.

 

 

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08,86/09,92/10,105/10,90/11,5/12,16/12,86/12,126/12,94/13) čl.25 st.1-4

Zakon o umjetničkom obrazovanju (NN 130/11) čl.14

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija