Jump to content

Tužba za utvrđivanje bračne stečevine


kanarinacc

Preporučene objave

Muž i ja smo se rastali. Nakon toga podnio je tužbu radi utvrđivanja bračne stečevine. Živjeli smo u kući mojih roditelja u kojoj imam 25% nasljedstva, a moja majka 75%. Na njegov zahtjev sudski vještak procijenio je da je uložio 6000 eura. On za svoje radove nema ni jednog računa, sve poslove smo obavljali zajedno, nije nigdje radio, ja sam digla kredit 40000 kuna koji sama otplaćujem, dobivao je oko 40000 kuna od svog brata kojim ga je isplatio iz njihove kuće, ali pomalo, ne sve odjednom, i nešto od toga smo ulagali,ali ne sve. U međuvremenu, nakon mišljenja sudskog vještaka, je poslao nagodbu na 3000 eura. Zanima me dali da nastavim postupak ili da pristanem na nagodbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koja bračna stečevina ?

kućaje nasljeđena i u suvlasništvu 75% i 25%.dio kućeje osobna imovina.

gdje je živio. koliku stanarinu je plaćao.

zbog dragovoljnog ulaganja u tuđu nekretninu koju je i koristio nema pravo na povrat ulaganja . pravno shvaćanje Vrhovnog suda RH, broj: Rev 580/07-2 (potraži je i dostavi sudu uz očitovanje)

3.000,00 eura je iznos za redovito održavanje a ne iznos kojim je povečana vrijednost nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također sam mišljenja da ne pristajete na nagodbu. Neka vas tuži. Veliko je pitanje što će on uopće moći dokazati, ako nema nijednog računa. To što će neki njegovi rođaci ili kompići reći "Da, on je to plaćao" - neće biti dovoljno. A tu je presuda VSRH koju spominje Bovu.

 

Ali svakako vam savjetujem da prije svega potražite savjet odvjetnika, kojem ćete moći prezentirati sve pojedinosti slučaja, pa ćete dobiti i meritorniji savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

<<< On za svoje radove nema ni jednog računa, sve poslove smo obavljali zajedno, nije nigdje radio, ja sam digla kredit 40000 kuna koji sama otplaćujem, dobivao je oko 40000 kuna od svog brata kojim ga je isplatio iz njihove kuće, ali pomalo, ne sve odjednom, i nešto od toga smo ulagali,ali ne sve>>>

Kanarinacc,

navedeni tekst je doslovno vash,i pomalo mi djeluje kao da vi priznajete suprugova potrazivanja,ali gledate kako da to izbjegnete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija