Jump to content

odvjetnička odgovornost


baldahin

Preporučene objave

Molim ako mi netko može odgovoriti na pitanje kako postupiti kad vam odvjetnik kojem ste potpisali punomoć 2006. g daje lažne informacije o vašem predmetu, napiše krivo prezime osobe s kojom ste u sporu za isplatu novca, dobijete sud sa prezimenom koje nije točno napisano pa je i ovrha onemogućena na šta on ne traži ispravak, ne žali se i ništa ne poduzima; pokrene postupak protiv treće osobe a vas ne pita za mišljenje i ne obavijesti o tome , ne javlja se na mobitel, nema ga u dogovoreno vrijeme u uredu pa vas još Fina ovrši za sudsku pristojbu jer se niste odazvali na ročište da dadete izjavu o svom prihodu, a na ročište nikad niste ni pozvani.Dobila sam dojam da odvjetnik kojem sam ukazala povjerenje i radi za pozamašnu naknadu zapravo radi za tuženu osobu a ne za mene. Kako i gdje mu mogu mogu otkazati punomoć i prijaviti ga za štetu koju mi je nanio a ne znam šta me još i čeka. Hvala.

uređeno: od G-man
neadekvatan način pisanja
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

>?

>punomoć se otkazuje pismeno.

>opoziv punomoći dostavite odvjetniku pismeno (preporučeno i sa povratnicom).

>o otkazanoj punomoći obavjestite nadležni sud (dostavom kopije otkaza punomoći).

>za štetu ga možeš prijaviti odvjetničkoj komori, ali od toga nikakve koristi.

 

>sve radnje koje je odvjetnik napravio, napravio je uz vašu neograničenu punomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Protiv odvjetnika možete pokrenuti postupak za naknadu štete koju vam je prouzročio svojim neodgovornim ponašanjem. To je najmanje što možete učiniti. U slučaju da su neke vaše pretpostavke točne bilo bi tu materijala i za kaznenu prijavu, ali to biste vjerojatno teško dokazali.

Ovo što ste napisali ne bi trebao biti problem dokazati u parničnom postupku. Dakle, trebate tužiti tog odvjetnika nadležnom općinskom sudu. To nije neki veliki problem. Ako želite, javite mi se na pm pa vam mogu dostaviti i šprancu za sastavljanje takve tužbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija