Jump to content

može li tužitelj koji dobije parnicu sam sebi biti i ovršitelj?Kao samopomoć?


ksaver

Preporučene objave

izgubila sam parnicu gdje sam bila tužena za dio terase i sud u zadru je presudio da postoji "zajedničko korištenje".Čekajući ovrhu te presude čovjek(susjed) ju je sam danas napravio,odlomio dva tri metra ograde na terasi i neki radovi na mojoj terasi su u tijeku,a ja sam u Zagrebu.Sporna kuća s terasom je na otoku.Što da sada radim?Odmah sutra ne bogu ići jer sam bolesna.Poznanik iz Zagreba je to danas vidio i telefonski me obavijestio.susjed je inače već kazneno kažnjen novčano zbog iste stvari po državnom odvjetništvu prije nekih desetak godina, i sto puta sam zidala zid na terasi.odvjetnik mrtvo hladan kaže da moram doć na otok, zvati policiju i sagraditi sve u predhodno stanje.dvojim zbog agresije a i policija mi neće držati svijeću dok budem zidala zid, i kada odem u Zagreb on će to ponovi srušiti.Mene zanima,mogu osobe koje dobe pravomoćnu presudu sami je ovršiti ili se čeka ovrha koju čekam zbog prigovora treće osobea izvaredna revizija i žalba na ustavnom sudu su u tijeku.Uopće neznam što raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Susjed sa pravomoćnom i ovršnom presudom treba zatražiti ovrhu ,trebate dobiti prijedlog za ovrhu na koji se imate pravo žaliti.

Odvjetnik bi trebao podnijeti kaznenu prijavu za uništavanje tuđe stvari , jasno možda je ovrhovoditelj pozvao Vas da sami postupite po pravomoćnoj i ovršnoj presudi.

Pitanje je kakva je izreka presude što se Vama nalaže da učinite i u kojem roku.

Po pravomoćnoj i ovršnoj presudi Vi morate postupiti kako ne bi bili izloženi još većim troškovima .

Vama na temelju datih podataka nije moguće dati precizan savjet ,zato,Vam preporučam da potražite savjet od pravno educirane osobe i podastrete istoj presudu i ovršni prijedlog .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru, neznam što se nalaže u presudi jer je kod odvjetnika koji mi je rekao da moramo čekati ovrhu a osim toga pisao je i izvarednu reviziju i vrhovnome sudu.Telefonom mi je samo rekao da moram zvati policiju i opet sagraditi zid!Što raditi ako u presudi piše da moram sama ukloniti zid ali bez roka roka se ne siječam da piše?Mogu li tada tužiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po pravomoćnoj presudi županijskog suda potvrđena je prvostupanjska presuda u kojoj piše da sam dužna u roku od 15 dana ukloniti dva metra betonskog zida ograde na prvom katu kuće da bi susjed mogao "sukoristiti terasu".Čekala sam ovrhu koja nije niti zakazana a susjed je to sad sam napravio jer mu se valjda ne čeka ovrha ili po uputi odvjetnika zna možda to nije ništa kažnjivo ili ja nemogu napravit ništa za zaštitu svog posjeda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija