Jump to content

problem sa tastom koji je vlasnik stana


podravec1

Preporučene objave

Moja supruga, kći i ja živimo u stanu čiji je vlasnik moj punac koji nas je uredno prijavio. Najam stana nam ne naplačuje.

On i njegova supruga nam često nenajavljeno ulaze u stan kad nas nema u njemu. Tom prilikom pospremaju naše stvari, peru posteljinu, usisavaju i peru podove, čiste balkon . . . Sve nam to jako smeta, zamolili smo ih nekoliko desetaka puta do sada da nam to ne rade. Na žalost sa time se neuspješno borimo već punih 12 godina. To je toliko iritantno da su naši odnosi zahladili. Ja sam svjestan toga da mi živimo besplatno u njihovom stanu, ali smatram da mir i privatnost nemaju svoju cijenu.

Istraživao sam što o tome kaže zakon ali nisam uspio pronači ništa korisno iako sam svjestan da sigurno zakon štiti najmoprimce od neovlaštenih ulazaka trečih osoba u stan. Molim vas, može li me netko uputiti u tu tematiku.

Unaprijed hvala, B.B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma jasno mi je šta će se dogoditi. Kao što se dade naslutiti iz činjenice da 12 godina to trpim, ja nisam divljak, ne želim promjeniti bravu iz moralnih razloga. Obzirom da smo moja supruga i ja pristojno u ugodnom tonu mnogo puta pričali sa njima o navedenom problemu mislili smo im ukazati i na zakon koji nas (možda) štiti. Ako zakon regulira ulazak u stan vlasnika stana dok u njemu netko živi, to sam želio iskoristiti samo kao materijal kojim bi svog dragog tasta i još dražu punicu podsjetio na njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš tako Matrix, postoji posjedovna zaštita, no realno je za očekivati iza toga da slijedi iseljenje.

 

Ja se nadam da neće doći do iseljenja iz razloga što ja neču zakon upotrijebiti poput oružja jer bi tada mogao očekivati odmazdu. Uz to moj tast nije sretan sa time što je protivno volji kčeri jedinice njegova supruga, i majka moje žene svojim postupcima znatno zahladila odnose među nama. No, molim može li mi netko reči koji zakon da pretražujem? U google tražilicu sam upisao ove kratice (ZV cl.10-27.) iz zakona i nisam pronašao ništa o tome.:jok:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte ovdje - http://www.zakon.hr/z/241/Zakon-o-vlasni%C5%A1tvu-i-drugim-stvarnim-pravima

Sugeriram ipak da probate to riješiti razgovorom, da im ukažete na situaciju kako bi se njima svidjelo da vi radite ono što oni rade vama. Naglasiti kako ste svjesni činjenice da je to njihovo vlasništvo i da ste zahvalni na tome što vam dozvoljavaju da stanujete tamo rent-free, ali da vas njihovi postupci smetaju, jer osjećate tešku povredu intime, koja je svakom čovjeku vrlo bitna.

 

E, sad - kak će oni reagirati, to vi puno bolje znate od nas jer ih poznajete. Ali, s obzirom dosadašnji razgovori i nisu urodili plodom, oni takvim ponašanjem ili žele držati i dalje neku kontrolu nad vašim životima (iako je to smiješan način) ili pak se patološki boje da nećete učiniti sa stanom nekaj lošega. Ne znam, nije mi jasan skroz koji je smisao ovakva ponašanja. Zato sam vas i u svom prvom postu titulirao "Raymond", kao onaj lik iz serije "Svi vole Raymonda". Iako time nisam mislio ništa loše i nadam se da to niste tako shvatili.

 

Na kraju će se sve svesti na tri mogućnosti :

 

1. oni prestanu jer shvate u čemu griješe (najbolja varijanta),

2. oni ne shvate, ali vi ostajete u stanu i dalje "trpite" ovo kaj trpite, i

3. oni ne shvate, a vama pukne film i iselite se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija