Jump to content

pitanje - na sud zbog psa kojeg smo dobili i sad ga žele nazad


Lumi

Preporučene objave

Poštovani,

 

mi imamo jedno pitanje vezano za hm, psa...:-? (ne znamo u kojoj temi bismo ga postavili, iz udruge Šapica savjetovali nas da se ovdje obratimo..). Dobili smo psa kojeg se vlasnik htio riješiti i dao ga nama, i onda da bi ga nakon tri mjeseca tražio nazad. Papire koje nam je obećavao na kraju nam ih nije ni dao. Možda ne zvuči kao veliki problem, ali nakon smrti voljene osobe u obitelji, taj psić nam je vratio sreću i osmijeh u kuću.

Molimo vas ako netko ima pravni savjet za nas? Prijavio nas je za krađu psa, policija je bila, napravili zapisnik i rekli da se dogovorimo ili da idemo na sud, pas je još uvijek kod nas. Zasada primamo samo prijetnje i uhodi nas oko zgrade - zvali smo policiju no ne mogu ništa dok ne pokaže neku fizičku agresivnost..

 

Hvala unaprijed!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Vi imate mogućnost podnošenja kaznene prijave lažnog prijavljivanja KD krađe.Otiđite

u općinsko državno odvjetništvo gdje možete dati prijavu u zapisnik.

Kao dokaz navedite svjedoka ,a drugi dokaz bio je da se psa odrekao ,da Vi o njemu brinete i da ste do sada imali troškove uzdržavanja ,cijepljenja ,da je obečao predati dokumente o psu ,ali da to nije učinio .

U DORHU će Vas detaljnije posavjetovati:

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate mogućnost podnošenja kaznene prijave lažnog prijavljivanja KD krađe.

 

Ova opcija je moguća samo i isključivo ukoliko je vrijednost psa iznad 2.000,00 kuna. U protivnom - nema govora o ovom kaznenom djelu.

 

 

 

Lumi, imate li kakav dokaz (osim vašeg iskaza) kojim možete dokazati da vam je pas darovan? Barem nekog nepristranog svjedoka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedno pitanje - da li postoji neki propis da li vlasnik psa koji je čipiran u RH mora i biti RH državljanin? Gledala sam Zakon o zaštiti životinja, nema o tome.. Hvala unaprijed!

 

Pravilnik o označavanju pasa (NN 72/10).

 

Pa možda.. nedavno je rekao jednom čovjeku (moglo bi se reći nepristranom) da smo mu ukrali psa, on je rekao da koliko on zna da nam ga je dao, na što je ovaj rekao jesam da, ali djeca ga žele nazad... (djeca imaju 17,22,24 godine). sve ostalo bi bilo njegova strana protiv naše..

 

To bi onda potencijalno moglo biti komplicirano. Teoretski govoreći, prije bi mogli odgovarati za utaju negoli za krađu, ali sve je stvar dokazivanja, koje kako je vidljivo će isključivo počivati na subjektivnim dokaznim sredstvima - riječ protiv riječi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija